i5-650 Sistem Yükseltmesi

Ben 3.8GHz olur diye düşünüyorum.
Anakart hakkında herhangi bir bilgi yok ki Esonic H55 lerde VRM soğutması bile yok. Stok hali 95W olan işlemciyi 3.8 GHz'e o anakart ile getirdiğinizde, nereden baksan en az 150W gücü o anakartın stabil karşılayabileceğine dair öngörünüzün kaynağı nedir?

Anakart hakkında herhangi bir bilgi yok ki Esonic H55'lerde VRM soğutması bile yok. Stok hali 95W olan işlemciyi 3.8 GHz'e o anakart ile getirdiğinizde, nereden baksan en az 150W gücü o anakartın stabil verebileceğine dair öngörünüzün kaynağı nedir?

VRM soğutması var sanıyordum hocam kusura bakmayın. Anakart değişmeli ve ekran kartından şimdilik kısılmalı ama ben olsam elindekileri satıp sıfırdan bir Xeon sistem dizerdim geçen aylarda 20tane Xeon sistem topladık internet kafe için ama ne yazık ki internet kafeler kapandı. Donanım arşivinin 1400TL'lik sistemlerini baz aldık sadece ekran kartları GTX960 olarak değişti ve güzel performans veriyorlar fiyat toplam 2000TL tutmuştu size de tavsiye ederim.

Yok hocam ne RX 580'i ya direk RTX 3000 serisi ekran kartı alsın anakart kasa PSU vb gerek yok bile, en önemli parça ekran kartı olduğundan diğerleri olmadan da çalışabiliyordur.

Hocam ne overcloakı ya adam 3 sene kullanmak istiyorum demiş biz 3.8-4GHz'e kadar çıkarmaktan bahsediyoruz bu anakart bu işlemci ile 3 sene bu şartlarda. Bence bırakın biraz düşük grafikte oynasın ama sistem dengeli ve stabil olsun.

Ne darboğazı arkadaşlar neden bahsediyorsunuz? Bir de RX570 ile darboğaz? Şaka gibisiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buyurun hocam takabileceğiniz en yüksek kart bu daha iyilerinde darboğaz olur ama RX580 ile süper bir sistem olur.

O videoda Gigabyte H55UD3H anakart ile 4 GHz'e hız aşırtılmış. Eldeki Esonic ile ne kadar hız aşırtılabilir ki?

@Andar Han hocamıza hak veriyorum PSU ve kasayı bir süre kullanırım APU bir sistem dizerim ekran kartı takmadan önce yeni bir PSU+kasa alırım eski şeylere yatırım yapmanın manası yok Ryzen 5 3000'ya da 4000 serisi bir APU ile biraz idare edip 1660S gibi bir ekran kartı takarım uzun ömürlü bal gibi sistem olur.
@Andar Han hocamıza hak veriyorum PSU ve kasayı bir süre kullanırım APU bir sistem dizerim ekran kartı takmadan önce yeni bir PSU+kasa alırım eski şeylere yatırım yapmanın manası yok Ryzen 5 3000'ya da 4000 serisi bir APU ile biraz idare edip 1660S gibi bir ekran kartı takarım uzun ömürlü bal gibi sistem olur.

550 TL anakart + 1800 TL (max) APU işlemci +600 TL Max 8x2 GB RAM önerileri alabilir miyim arkadaşlar 3-4 ayada PSU kasa 5-6 ayada ekran kartı takacağım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı