i5 6500 ve GTX 1660 Ti kasma sorunu

farfara1118

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarımda sistemimin fena olmamasına rağmen birçok oyun kasma problemi ile karşılaştım. Şimdinin neredeyse her bilgisayarın kaldırdığı GTA 5'de bile oyun kasıyor. LOL'de FPS yüksek gözükmesine rağmen takılmalar alıyorum artık alıştım diyebilirim. FIFA oyunlarının hiçbirinde en yüksek ayarlarda kasmıyor orası şaşırtıyor beni. Geçen sene bilgisayarım kendi kendine kapanmaya başladığında AMD R9 380 ekran kartımı değiştirmeye karar verdim ve aynı zamanda oyun kasma sorunumun düzeleceğini düşündüm ve GTX 1660 Ti ekran kartı satın aldım. Ama hala GTA 5 kasıyor, Batman Arkham night kasmalar var, bu sorunumun ekran kartından olmadığını anladım ama neden olduğunu çözemiyorum. Bilgisayarımın 4.yılı bu arada. Sistemim aşağıdaki gibi. Ne olursunuz sorunun ne olabileceği konusunda bana yardım edin. Ben RAM'den kaynaklandığını düşünüyorum, iyimser bakıyorum çünkü işlemcide eğer problemim varsa pahalıya patlayacak bana. Anakartta da olabilir kısacası bitkin ve çökmüş haldeyim.

Intel Core i5 6500 3.2GHz.
CPU Power'im yeni ve 600W gücünde.
6 GB NVIDIA GTX 1660 Ti.
8 GB RAM.
1 TB HDD ve 128 GB SSD.
MSI Bazooka B150 anakartım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı işlemci ile RX580 ekran kartını kullanıyorum. Evet 8 GB RAM sıkıntılı duruyor fakat sizin gibi kasma problemi yaşamıyorum. Sorun belki bir önceki ekran kartınızın sürücüleri ile güncel ekran kartınızın sürücülerinde kaynaklanıyor olabilir, çakışıyor olabilirler. Önceki sürücüleri kaldırıp güncel ekran kartının son sürümünü yükleyin.

Öncelikle @Halil1905 'in söylemiş olduğu yöntemi deneyin. PSU marka ve modeli nedir? Ayrıca ekstra 8 GB bellek takviyesi yapmakta fayda var o sistem için, bunlara ek olarak günümüzün güncel ve ağır oyunlarında i5 6500 1660 Ti'ya bir miktar darboğaz yapacaktır. Bu da performans düşüklüğü olarak geri yansıyacaktır.

Aynı işlemciden kullanıyordum.

RX470 ekran kartımı değiştirmek kafi olmadı, ben de İşlemci/Anakart ve RAM’i değiştirmekle çözüm sağladım.

1660 Ti ve i5 6500 ile 67 FPS çıkan shadow of the Tomb Raider Benchmark, Ryzen 5 3600 sonrası 97’ye çıktı.

PUBG’de yaşadığım anlık drop sorunundan kurtuldum.

.
Ama aşağıdaki başlıkta bir öneri var, isterseniz deneyin.

.

Aynı işlemciden kullanıyordum.

RX470 ekran kartımı değiştirmek kafi olmadı, ben de İşlemci/Anakart ve RAM’i değiştirmekle çözüm sağladım.

1660 Ti ve i5 6500 ile 67 FPS çıkan shadow of the Tomb Raider Benchmark, Ryzen 5 3600 sonrası 97’ye çıktı.

PUBG’de yaşadığım anlık drop sorunundan kurtuldum.

.

Söylemiş olduğunuz oyunların hepsi işlemciyi somuran ağır oyunlar, almanız gereken performansı 1660 Ti + R5 3600 ile elde edebilmeniz çok normal. i5 6500 tarzı işlemciler genel olarak bu tarz oyunlarda üst düzey 1080p kartlarıyla tökezliyor maalesef.

Aynı işlemci ile RX580 ekran kartını kullanıyorum. Evet 8 GB RAM sıkıntılı duruyor fakat sizin gibi kasma problemi yaşamıyorum. Sorun belki bir önceki ekran kartınızın sürücüleri ile güncel ekran kartınızın sürücülerinde kaynaklanıyor olabilir, çakışıyor olabilirler. Önceki sürücüleri kaldırıp güncel ekran kartının son sürümünü yükleyin.
Bunu denemiştim ama malesef sonuç alamadım.
Söylediklerinize göre PC'yi güzelce yükseltmem lazım özellikle işlemci konusunda masraf yapacağım gibi. Önce 8gb ram daha alıp rami yükseltmeyi düşünüyorum eğer droplar artık olmazsa ucuza kurtulmuş olurum. Ama eğer bu da olmazsa anakart ve işlemci değişikliğine gitmek zorunda kalacağım ve doların fazla türk lirası olması dolayısıyla epey masraf edeceğime benziyor.
8Gb ram yükseltmesi yaptım kasma ve dropların azaldığını gözle görülür. %70 çözüldü gibi.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı