İ5 6600K sisteme GTX 1070 olur mu?

Daha fazla  
  • Intel Core i5 6600K Skylake
  • MSI Z170A KRAIT GAMING R6 SIEGE Z170 Soket 1151 DDR4 3600MHz(O.C.) HDMI Anakart
  • COOLER MASTER HYPER412 LGA 775/1151/1155/1156/1366/2011&FM1/AM İŞLEMCİ SOĞUTUCU
  • Kingston 8GB Hyperx Fury Black DDR4 2133MHz CL14 PC RAM
  • Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
  • Samsung 120GB 850 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 520MB) SSD
  • ASUS 24" VG248QE 1ms 144Hz Full HD 1080P
  • MSI R9 380 GAMING 4GB GDDR5 256Bit AMD

Boyle bır sistemim var GTX 1070 düşünüyorum. Nasıl olur acaba ? Ya da 1060 mı takmalıyım ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Olur hocam. Ben aynı işlemci ile GTX 1080 kullanıyorum çok nadir darboğaz oluyor demeyem bazen işlemciş %100 dayanıyor anca o zaman çok az bir takılma oluyor. Ama onun çözümü ise arka plan da çalışan uygulamaları kapatınca o sorun da çalışıyor. Hem MSI marka ve Vatan Bilgisayar'dan alırsanız daha sonra servis ile görüşerek iade isteyebilirsiniz. Memnun kalmazsınız ben şu zaman kadar nerden baksanız 15-20 defa anakart ve ekran klartı iadesi alıp yeni parçalar aldım. Ama altınız çiziyorum Vatan Bilgisayar ve MSI markası için.

Gayet güzel olur ama R9 380'den GTX 1070'e yükseltme yapmaya iyi fiyattan satılmadıkça veya birine verilmedikçe çok gerek yok gibi.

Merhaba; İşlemci darboğazı dediğimiz şey aslında çok farklı bir olaydır. İ3 işlemciyle i7 işlemci The witcher 3 gibi bir oyun çalıştırsa aralarındaki fark 5-10 fps lik bir farktır. Ve bu da ekran kartını darboğaza soktuğu anlamına gelmez. Fakat bazı cs go gibi oyunlarda ekran kartı çok fazla algoritmik hesap işleyeceğinden işlemcinin üzerine çok yük binmektedir. Ve ekran kartının verdiği bütün hesapları işleyememektedir. İşte biz buna darboğaz deriz. Fakat bu darboğaz olayları çok yüksek değerlerde oluşacağı için oyun akıcılığını etkilemez. Örnek verecek olursak i7 işlemcide Cs go oynuyorsunuz ve 160 fps alıyorsunuz. Fakat İ3 işlemcide 90 fps alıyorsunuz. Arada bariz bir şekilde 70 fps lik bir kayıp söz konusu, fakat oyunumuzda bir akıcılık kaybı söz konusu değil. Yani darboğaz dediğimiz şey nerdeyse şehir efsanesi. Fps değerleri sol üst tarafta yazılı olmasa aralarındaki akıcılık farkını insan gözü ayırt edemez. Etmiş ise PSİKOLOJİK tir... :D

Merhaba; İşlemci darboğazı dediğimiz şey aslında çok farklı bir olaydır. İ3 işlemciyle i7 işlemci The witcher 3 gibi bir oyun çalıştırsa aralarındaki fark 5-10 fps lik bir farktır. Ve bu da ekran kartını darboğaza soktuğu anlamına gelmez. Fakat bazı cs go gibi oyunlarda ekran kartı çok fazla algoritmik hesap işleyeceğinden işlemcinin üzerine çok yük binmektedir. Ve ekran kartının verdiği bütün hesapları işleyememektedir. İşte biz buna darboğaz deriz. Fakat bu darboğaz olayları çok yüksek değerlerde oluşacağı için oyun akıcılığını etkilemez. Örnek verecek olursak i7 işlemcide Cs go oynuyorsunuz ve 160 fps alıyorsunuz. Fakat İ3 işlemcide 90 fps alıyorsunuz. Arada bariz bir şekilde 70 fps lik bir kayıp söz konusu, fakat oyunumuzda bir akıcılık kaybı söz konusu değil. Yani darboğaz dediğimiz şey nerdeyse şehir efsanesi. Fps değerleri sol üst tarafta yazılı olmasa aralarındaki akıcılık farkını insan gözü ayırt edemez. Etmiş ise PSİKOLOJİK tir... :D

Darboğaz olayı efsane değil ama CS:GO da 60Hz'lik monitörde "300 FPS'le oynamak 100 FPS'le oynamaktan çok ayrı bir akıcı oluyor." denmesi şehir efsanesi.

Dostum sen darboğaz olayını çok yanlış anlamışsın. Darboğaz denilen şeyin 4 gözle görülür faktörü vardır;
1-İşlemci yavaştır, ekran kartının gücüne yetişemez sonrasında işlemci kullanımı %95-%100 civarı giderken ekran kartı %50-%60 civarlarında veya daha düşüktür.
2-Ekran kartın yavaş kalır, zaten onda da FPS direkt düşeceği için açıklamaya gerek bile yok.
3-Yeni konsollar çıkar, oyunların RAM ihtiyacı artar RAM darboğazı olur.
4-V-RAM yetersiz kalır, normal RAM ise ucu ucuna yetiyordur, kendine paylaşım açamaz ondan darboğaz olur.
"Şehir efsanesi" dediğin şey senin oyun zevkinin içine eder.

Dostum sen darboğaz olayını çok yanlış anlamışsın. Darboğaz denilen şeyin 4 gözle görülür faktörü vardır;
1-İşlemci yavaştır, ekran kartının gücüne yetişemez sonrasında işlemci kullanımı %95-%100 civarı giderken ekran kartı %50-%60 civarlarında veya daha düşüktür.
2-Ekran kartın yavaş kalır, zaten onda da FPS direkt düşeceği için açıklamaya gerek bile yok.
3-Yeni konsollar çıkar, oyunların RAM ihtiyacı artar RAM darboğazı olur.
4-V-RAM yetersiz kalır, normal RAM ise ucu ucuna yetiyordur, kendine paylaşım açamaz ondan darboğaz olur.
"Şehir efsanesi" dediğin şey senin oyun zevkinin içine eder.
Fark ettiysen Gtx 1070 gibi kaliteli bir kart için konuşuyoruz. Konuyu açan arkadaş işlemci ile aralarında darboğaz olur mu demiş. Arkadaşın durumuna göre konuşacak olursak olma ihtimali yok denecek kadar az. Veya çok yüksek FPS lerde bu durum başına gelme ihtimali artacağı için yine akıcı bir şekilde oynamaya devam edersin. Fakat işlemcin ekran kartının %100 performansını sana veremez. İşlemci darboğaz olur. Fakat bu durumu abartmaya gerek yok. Ram düşük olursa ekran kartın kötü olursa buna göre durumlarda tabi ki değişir. :)

Bu arada yazdığınız cümlelerle benim yazdığım cümleler aynı şey. Dikkatli okursanız. :)

Dostum tamam da, oyundan oyuna değişir bu durum. Bu gün A oyunu 2x işlemciye, x ekran kartına yükleniyorsa zatten sıkıntı yok, fakat işin AAA oyun boyutu var, 5x işlemci 4x ekran kartı kullanımı işin içine girdiği zaman i7 bile darboğaz yapar. Yani kısacası kullanılan yazılımın, oyunun, programın optimize bir şekilde parçaya yüklenmesidir. İşte bu yüzden en sağlıklı olanı işlemcinin daha yüksek olmasıdır. Ama şuanki durum ekran kartına yüklenmeyi mantıklı kılıyor, günümüz işlemcileri ekran kartının neredeyse yer yer yarısı, yer yer çeyreği fiyatta olduğu için oda. Sende haklısın dostum şöyle bir konuşmaları gözden geçirdiğimde aynı şeyi farklı yönlerden anlatıyoruz. :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı