İ5 6600K Tabanlı Sistem Toplama

@Obarey açıkçası AMD her sene eski ekran kartlarını ısıtıp ısıtıp piyasaya sürüyor. Bunu da zaten güç tüketimlerinden anlayabilirsiniz. Ayrıca yazılım, teknoloji, uygulama ve güncellik bakımından NVIDIA çok daha iyi. Buna örnek verecek olursak DirectX 12 ve Feature Level Hakkında Sıkça Sorulan Sorular bu konuya göz atabilirsiniz. AMD'nin en yeni çıkmış olan ekran kartları R9 3XX serisi dahi DirectX 12 (Feature Level 0) destek verirken, NVIDIA'nın Kepler mimarili eski GTX 700 serisi dahil(GTX 750 Ti Kepler değil daha yeni mimari olan Maxwell ile tasarlanmıştır.) ve GTX 900 serisi ekran kartları DirectX 12 (Feature Level 2) desteği verebiliyor.

@Obarey açıkçası AMD her sene eski ekran kartlarını ısıtıp ısıtıp piyasaya sürüyor. Bunu da zaten güç tüketimlerinden anlayabilirsiniz. Ayrıca yazılım, teknoloji, uygulama ve güncellik bakımından NVIDIA çok daha iyi. Buna örnek verecek olursak DirectX 12 ve Feature Level Hakkında Sıkça Sorulan Sorular bu konuya göz atabilirsiniz. AMD'nin en yeni çıkmış olan ekran kartları R9 3XX serisi dahi DirectX 12 (Feature Level 0) destek verirken, NVIDIA'nın Kepler mimarili eski GTX 700 serisi dahil(GTX 750 Ti Kepler değil daha yeni mimari olan Maxwell ile tasarlanmıştır.) ve GTX 900 serisi ekran kartları DirectX 12 (Feature Level 2) desteği verebiliyor.
Biraz daha net oldu simdi, tesekkur ederim destek icin :)

@Silinen üye Bilgilendirme ve destek icin tesekkur ederim.
Sistemi tekrar gozden gecirdim ve overclock yapmayacagima karar verdim o yuzden islemciyi 6500 e dusurup ekran kartini yukseltmeyi planliyorum. GTX 970'ı gozume kestirdim (Bu durumda yine de islemci icin sogutucu almama gerek var mi yoksa islemci ile gelen sogutucu yeterli olur mu?)
Overclock yapmayacagim ama belirtmis oldugun anakarti tutmak istiyorum cunku bu siralar MSI'da para iadesi var, aklimda olan ASUS H170 PRO GAMING yerine bunu alirsam daha ucuza geliyor, geri kalan parcalar ise senin belirttiklerinle ayni olacak. Son bir yorumunu alabilir miyim bu degisiklikler icin ?

Son düzenleme:
Biraz daha net oldu simdi, tesekkur ederim destek icin :)

@Silinen üye Bilgilendirme ve destek icin tesekkur ederim.
Sistemi tekrar gozden gecirdim ve overclock yapmayacagima karar verdim o yuzden islemciyi 6500 e dusurup ekran kartini yukseltmeyi planliyorum. GTX 970'ı gozume kestirdim :)
overclock yapmayacagim ama belirtmis oldugun anakarti tutmak istiyorum cunku bu siralar MSI'da para iadesi var, aklimda olan ASUS H170 PRO GAMING yerine bunu alirsam daha ucuza geliyor, geri kalan parcalar ise senin belirttiklerinle ayni olacak. Son bir yorumunu alabilir miyim bu degisiklikler icin ?
970 iyi tercih (y)

Bu arada sistemi cuma gunu satin alacagim insallah, zamanim az kaldi yani. Goruslerini bildirip yardimci olmak isteyen arkadaslar varsa sevinirim.
Sistemde overclock yapilmayacaktir ve en azindan beni 4-5 sene gotursun istiyorum. yeni teknolojilere de acik bir sistem olsun mumkun oldugunca, butce 4500 tl civari monitor dahil.
Asagida belirtmis oldugum sistemde bir sikinti var ise belirtirseniz sevinirim.

Intel Core i5 6500 (Islemci ile beraber gelen sogutucu yeterli olur mu ?)
MSI Z170A Gaming M3 (Overclock yapmayacagim ama MIS da para iadesi kampanyasi oldugu icin heves attim aliyorum, bir sikinti olur mu?)
ASUS GTX STRIX ROG970 4GB
8GB HyperX FURY Black Kit 2666MHz CL15
Kingston 120GB HyperX FURY
Cooler Master Silencio 650 Pure
Cooler Master RS-600 G 80PLUS 600W
ASUS 21.5 VX228H

Ilgilenen herkese tesekkur ederim tekrar :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı