i5 6600K ve R9 380 Performans Sorunu

Zuhat Öztürk

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartım R9 380 4 GB, işlemcim i5 6600K. Sorunu yaşadığım oyunlar ; GTA 5, Battlefield 1 ve 4, Rust, Rainbow Six Siege, H1Z1, The Forest Ets, Dying Light, Mad Max. Kısacası tüm oyunlarda aynı durum mevcut. Oyun 70-80 FPS'lerdeyken bile ara sıra 1 saniyelik FPS düşüşleri yaşıyorum. Aniden 10-20 FPS'lik düşüşler oluyor ve donmalar yaşıyorum. Dün bir tane arkadaşa gittim GTX 750 ti 2 GB kullanıyor onda bile GTA 5 30 FPS'te rahatlıkla oynanıyordu akıcı bi şekilde. Bende 45 FPS'te bile kasıyor oyun. İlla 60 FPS üstü olacak, başka türlü oynayamıyorum. Yardımcı olun lütfen.

Sürücülerim ve BIOS'um günceldir. Orijinal oyun kullanıyorum,Windows 10 orijinal.

Sistemim:
  • Güç Kaynağı: FSP Hyper 700 W
  • Ekran Kartı: R9 380 4GB 256 bit
  • İşlemci : i5 6600K 3.50
  • RAM: 8 GB 2133 MHz Kingston HyperX Fury
  • Anakart: MSİ B150 Gaming M3
  • Monitörüm Samsung 21 inçlik 60 Hz bir monitörü

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır hayır. Kasmana sebep olan virüs değil, virüs programının kendisi olabilir.

Ayrıca değerler normal. Dokuların yüklenememesi HDD de sorun olabileceğini gösteriyor.
Virüs programını silip de denedim sonuç aynı. Peki resimde gördüğün gibi i5 6600K gibi bir işlemci darboğaz yapıyor, bu neden oluyor?

O işlemci darboğaz yapmaz. O ekran kartından bir tane daha taksan da yapmaz.

Bence HDD'ye bir test uygula. Hd Tune'yi kullanabilirsin.
msaa kapalı.png
Benim de dediğim o ya, yapmaması lazım ama yapıyor CPU kullanımını görüyorsun %100, darboğaz var.
HD Tune testi yapacağım, resmini atsam sorun olup olmadığı hakkında yardımcı olur musunuz?

Merhaba,

İşlemcini yoran bir program vs. olabilir mi? Çünkü görünen başka bir şey yok ortada. Ekran kartını gayet güzel kullanabiliyorsun. Sorunun işlemciden kaynaklandığını düşünüyorum. Ancak i5 6600K ile de böyle bir sorun yaşandığını ilk defa görüyorum. Dediğim gibi işlemciyi arka planya yoran bir şey olabilir mi?

Aynı işlemciye 2 tane RX480 8GB ekran kartı takıp kullanıyorum, asla sizdeki gibi bir problem olmuyor. ME sürücülerini tekrardan yükleyin. CPU, BIOS ve GPU BIOS güncellemelerini yapın, MSI R9 modellerinin bir çoğuna GPU BIOS güncelleme geldi. Mutlaka işlemci sürücülerinde bir problemimiz ya da işlemciyi arkada yük altında bırakan virüs var demektir.

Merhaba,

İşlemcini yoran bir program vs. olabilir mi? Çünkü görünen başka bir şey yok ortada. Ekran kartını gayet güzel kullanabiliyorsun. Sorunun işlemciden kaynaklandığını düşünüyorum. Ancak i5 6600K ile de böyle bir sorun yaşandığını ilk defa görüyorum. Dediğim gibi işlemciyi arka planya yoran bir şey olabilir mi?
Bilmiyorum, görev yöneticisinden baktığımda açık da başka program yok. Mesela oyunda CPU kullanımına bakıyorum %90'larda, görev yöneticisinde de GTA 5 %89 falan gösteriyor. Ayrıca yüklenen bir program göremedim.

Servislere bakman gerek. Hani resimlerde öyle çok iyi bir FPS almıyorsun ki. GTA 140-160FPS hadi diyeceğim CPU %95 kullansın. 60FPS'ten fazla CPU'nuın %30-35 kullanması lazım. Servislere bak, orada mutlaka bir şey olması lazım. Baktın olmuyor format at.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı