i5 6600K ve R9 380 Performans Sorunu

Zuhat Öztürk

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartım R9 380 4 GB, işlemcim i5 6600K. Sorunu yaşadığım oyunlar ; GTA 5, Battlefield 1 ve 4, Rust, Rainbow Six Siege, H1Z1, The Forest Ets, Dying Light, Mad Max. Kısacası tüm oyunlarda aynı durum mevcut. Oyun 70-80 FPS'lerdeyken bile ara sıra 1 saniyelik FPS düşüşleri yaşıyorum. Aniden 10-20 FPS'lik düşüşler oluyor ve donmalar yaşıyorum. Dün bir tane arkadaşa gittim GTX 750 ti 2 GB kullanıyor onda bile GTA 5 30 FPS'te rahatlıkla oynanıyordu akıcı bi şekilde. Bende 45 FPS'te bile kasıyor oyun. İlla 60 FPS üstü olacak, başka türlü oynayamıyorum. Yardımcı olun lütfen.

Sürücülerim ve BIOS'um günceldir. Orijinal oyun kullanıyorum,Windows 10 orijinal.

Sistemim:
  • Güç Kaynağı: FSP Hyper 700 W
  • Ekran Kartı: R9 380 4GB 256 bit
  • İşlemci : i5 6600K 3.50
  • RAM: 8 GB 2133 MHz Kingston HyperX Fury
  • Anakart: MSİ B150 Gaming M3
  • Monitörüm Samsung 21 inçlik 60 Hz bir monitörü

Son düzenleyen: Moderatör:
aynı işlemçiye 2 tane rx 480 8gb ekran kartı takıp kullanıyorum asla sizde ki gibi bir problem olmuyor . ME driverlarını tekrardan yükleyin .cpu bios ve gpu bios uptalerini yapın msı r9 modellerinin bir çoğuna gpu bios uptade geldi .Mutlaka işlemci driverinde bir problemimiz yada işlemciyi arkada yük altında bırakın virüs var demektir.
Biosum güncel kontrolde ediyorum internetten son sürüm .Kasayı ilk topladığım günden beri böyle virüs olduğunu sanmıyorum .Kasa Vatan Bilgisayardan toplandı.

servislere bakman gerek . hani resimlerde öyle cok iyi bir fps almıyorsun ki gta 140 160 fps alsan hadi diyecem cpu %95 kullansın 60 fps en fazla cpunun %30 35 kullanması lazım. servislere bak orda mutlaka birsey olması lazım. baktın olmuyor format at .
Servislere derken bilgisayar servisimi ? .Bu arada Vatan Bilgisaya gönderdiğimde bana hiçbir şekilde donma kasma yaşanmıyor sıkıntı yok diyip geri yolladılar.

Tüm kasayı Vatan'a götürün. Ayrıca oyun testlerinizi de gösterin.

Ama dikkat edin oradaki ahmak ve teknolojiden zerre anlamayan, müşteriyi kandırmak için herşeyi yapan elemanlara laf anlatmak zordur.
Tüm kasayı götürdüm zaten .Bide oyun testlerimi nasıl göstericem bana sadece sıkıntının ne olduğunu soruyor forma yazıyor incelicez diyorlar testlerin resmi telefonumda duruyo.

hiç uğraşma donanımsal bir sorun işlemciyi yük altında bıraktırmaz . sıcaklık değerlerinde normaldi .Bence bir format at tertemiz bir windows kur . bide tek sorun gta oynarken mi yaşıyorsun . diğer oyunlarda da olabiliyor mu bu sorun =?

hiç uğraşma donanımsal bir sorun işlemciyi yük altında bıraktırmaz . sıcaklık değerlerinde normaldi .Bence bir format at tertemiz bir windows kur . bide tek sorun gta oynarken mi yaşıyorsun . diğer oyunlarda da olabiliyor mu bu sorun =?
GTA 5, The Crew, Battlefield 1, Rust, Rainbow Six siege, ve şunu söyleyeyim CSGO gibi bir oyunda bile bazen %98 leri görüyor.

Nasıl bırakmaz? Ekran kartın, diyelimki, yeterli güç almazsa işlemci nasıl tepki verir haberin varmı?
Kardeş benim işlemci i5 6600 K çarpan kiliti açık bir işlemci ama anakartım Msi gaming m3 B150 yonga setli bi anakart overclock desteği yok ama ikiside 1151 soket uyumlu sorun bundan kaynaklı olabilirmi acaba ?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı