i5-7200U Hız Aşırtılabilir mi?

Makaleler
1
Daha fazla  
1609626954282.png

Evet arkadaşlar, bilgisayarım anlık olarak uçak moduna geçmiş durumda. Çok istediğim editörlük için başvuru yapacaktım ama böyle olursa bırakın edit yapmayı, başvuru videosunu atamayacağım. Ne yapabilirim? Yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptoplarda OC risklidir. İşlemcinin çarpan kilidi açık mı bilmiyorum. Açık olsa da 2C/4T bir işlemci. Yapmak istediğiniz işler için uygun değil yani pek. OC yapsanız bile verim alamazsınız doğru düzgün.

Turbo Boost etkin değil mi güç tasarufundan yüksek performansa al.
Her şey yüksek performans'ta kendim özel ayar oluşturup her şeyi ayarladım sen deyince bir kez daha kontrol ettim hatta. :D
Laptoplarda OC risklidir. İşlemcinin çarpan kilidi açık mı bilmiyorum. Açık olsa da 2C/4T bir işlemci. Yapmak istediğiniz işler için uygun değil yani pek. OC yapsanız bile verim alamazsınız doğru düzgün.
Zaten laptop 3 yıllık bana verebileceği performansı versin bozulsa da artık pek bir işe yaramıyor zaten. :D Çaktırma yenisini alacak param yok ama delirdim artık.
Filmora deneyebilirsin. Ben Intel Core 2 Duo E7500 ile Filmora'da montaj yapabiliyordum. :D
Resolve isteklerimi karşılayan en iyi uygulama profesyonel düzeyde diyemesek de ileri düzey edit yapabiliyorum. Neredeyse her efektini öğrenmiş olduğum bir uygulama aylarımı verdiğimi hatırlarım zamanında. :D

U sınıfı işlemciler düşük TDP ve yüksek verim odaklı olduğundan dolayı ne hız aşırtmaya ne de render işlerine uygun seçenek değildir.

Bu işlemler çok uzun sürecektir. Yapacak bir şey yok.
İşlem değil olay bakın arkadaşlar render almıyorum. Burada sadece videoyu düzenliyorum. Zamanında alırken böyle bir şey aklıma gelmemişti. :D Küçüktüm o zamanlar.
Bende Pentium G4560 ile After Effects kullanıyorum gerçekten çok sıkıntı bir durum. Yani tek çözümü işlemcisi iyi olan bir bilgisayar geçmek.
Yapacağımız bir şey yok zamanında böyle bir bilgisayar almak yerine masaüstü alabilirdim. Ama o zamanlar bilmiyordum işte laptop olsun oyun oynatsın mantığı. :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı