i5 7200U sisteme Linux işletim sistemi önerisi

Hayır yok dediğiniz antivirüs Linux'ta. Zaten Linux için aslında pek antivirüs'e gerek yok çünkü yapılan virüs sayısı az diye biliyorum. Fakat Linux dağıtımlarının çoğu ücretsiz bir güvenlik kalkanı içerir yine de.

Linux Mint sürümlerine bakabilirsiniz. Başlangıç için idealler.

Onun haricinde EndeavourOS ve arcolinuxb gibi Arch tabanlı rollingrelease distrolara bakabilirsiniz ama başlangıç için biraz zorlayabilrler. Linux Mint ile iyice piştikten sonra geçmenizi öneririm.

Ubuntu o RAM için çok ağır. En az 8 GB RAM gerekir eğer oyun oynayan biri ise. Ayrıca Ubuntu Gnome masaüstünü kullanır ve Gnome masaüstü ekran kartını da çok fazla kullanan bir masaüstü. O ekran kartına Ubuntu'nun Gnome'u ağır gelir.

Endeavour OS Xfce sürümü veya Zorin OS Lite kullanmanızı öneririm.

Ubuntu o RAM için çok ağır. En az 8 GB RAM gerekir eğer oyun oynayan biri ise. Ayrıca Ubuntu GNOME masaüstünü kullanır ve GNOME masaüstü ekran kartını da çok fazla kullanan bir masaüstü. O ekran kartına Ubuntu'nun GNOME'u ağır gelir.

Endeavour OS Xfce sürümü veya Zorin OS Lite kullanmanı
Debian Xfce kurdum, ama Adrenalin gibi driverları nasıl kuracağımı bilmiyorum. Onları öğrenirsem hiç bir sorun kalmayacak.

Debian Xfce kurdum, ama Adrenalin gibi driverları nasıl kuracağımı bilmiyorum. Onları öğrenirsem hiç bir sorun kalmayacak.
O kapalı kaynaklı sürücülerle gelir. Linux'ta bütün ekran kartı sürücüleri en optimize şekilde hazırlanmıştır. Ayar yapmanıza gerek yok. AMD ve Intel sürücüleri de direkt Linux çekirdeğinin içinde bulunuyor. Sürücü kurmanıza gerek yok.

O kapalı kaynaklı sürücülerle gelir. Linux'ta bütün ekran kartı sürücüleri en optimize şekilde hazırlanmıştır. Ayar yapmanıza gerek yok. AMD ve Intel sürücüleri de direkt Linux çekirdeğinin içinde bulunuyor. Sürücü kurmanıza gerek yok.
Şimdi ise Lgitech G300S driverlarını indirmem gerek ama indiremiyorum. Nereden indirebilirim?
Edit: Yüksek ihtimalle Dual-boot yapacağım.

Hepsi. Debian özellikle iyidir tavsiye ederim. Debian içinde masaüstü ortamı olarak Xfce veya KDE kullanabilirsin.

Tiny10 enfekte olmuş bir sistem. İçinde zararlı yazılım ile geliyor. Ayrıca konu sahibi Linux istiyor hala Windows diyorsunuz.

Windows 10 kullansın hocam Linux'a ne gerek var?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı