i5-7400 sistemde GTA V hızlı araba sürünce kasıyor

CanbeyT

Centipat
Arkadaşlar merhaba. GTA 5 orijinal şekilde oynuyorum. Herhangi bir mod yüklü değil. Tüm ayarlar en yüksekte, gölgeler sadece yüksekte MSAA ve FXAA gibi ayalarım hepsi açık. Kısacası hepsi en yüksekte. Oyunda kasma yok ama şehir içinde çok hızlı giderken kasma oluyor. Ama şehir dışında neredeyse pek olmuyor. Şimdiden teşekkürler.

i5 7400.
RX5704 GB
8 GB RAM.
Hardisk.

Kasma mı oluyor, donma mı? Kasma oluyorsa sorun belli, MSAA ve Grass Quality ayarlarını kapatıp oyna. Donma, takılma gibi problemler varsa HDD kaynaklı olabilir. Sistemde SSD var mı? Ve ayarlar ultradayken RAM kullanımı bir hayli yükseliyor. Diğer bir takılma, donma veya kasma sebebi bu da olabilir.

Büyük ihtimalle sorun HDD kaynaklanıyor. HDD oyundaki doku paketlerini belleğe aktarırken yavaş kaldığından, aniden objelerin çıkması ya da yüklenememesinden kaynaklı FPS düşme sorunu yaşıyorsunuz. Ayrıca o bellek miktarı yüksek ayarlar için pek yeterli değil. SSD ve bellek takviyesi yapmanızı tavsiye ederim.

Büyük ihtimalle sorun HDD kaynaklanıyor. HDD oyundaki doku paketlerini belleğe aktarırken yavaş kaldığından, aniden objelerin çıkması ya da yüklenememesinden kaynaklı FPS düşme sorunu yaşıyorsunuz. Ayrıca o bellek miktarı yüksek ayarlar için pek yeterli değil. SSD ve bellek takviyesi yapmanızı tavsiye ederim.
Ben ilk zamanlarımda 8 GB ile gayet akıcı oynuyordum, online kısmında da sorun yoktu. HDD'de aşırı drop yiyordum, SSD'ye geçirdim rahatladı. 8 GB RAM rahatsız etmiyor ultra 1080P'de. Advanced settings kısmı da açıktı.

Tamamdır hocam, dediğiniz gibi SSD ve RAM takviyesi en kısa zamanda yapacağım. Cevabınız için çok teşekkürler.
Haklısınız hocam, SSD kafaya koydum, alacağım. Cevabınız için çok teşekkürler.

Artı -1 Eksi
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı