Çözüldü i5 750 R7 240 performansı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sayslowman

Decapat
Merhaba bende i5 750 var. Ben elimde bulunan sistemi yükselteceğim R7 240 ve 4 GB RAM alacağım (elimdekiyle birlikte toplam 8 GB RAM)
Peki sizce ortalama oyunlarda alacağım FPS kaçtır? (SSD yok)

Çözüm
Dostum GTA 5'te i5 750 işlemci 8 GB RAM ve bu R7 240 ile kaç FPS alırım.

1080P'ye kıyasla 720P'de iki kat fazla FPS alırsın çözünürlük yarıya iner çünkü senin çözünürlüğün 720P'den yüksek tahmini 45-50 FPS alırsın diye tahmin ediyorum 768P düşük ayarlarda. Ama GTA Online'da kasar haberin olsun. Benim ekran kartım hikaye modunda Full artı Full açarken GTA Online'da Ultra'dan High grafik ayarlarına çekiyorum kasmasın diye kasıyor çünkü bazen.
Pek bir şey değişmez kanka :D oyun oynayacaksan işlemcini bir değiştir çok kötü işlemcin var. Ekran kartını besleyen donanım işlemcidir o kötüyse FPS falan artmaz.

4 çekirdek 4 izlek ve 3.2GHz bir işlemci bahsettiğimiz işlemci Ryzen 3 serisinde bile hala 4 çekirdek 4 izlek işlemci görebildiğimiz şu zamanlarda dostumuzun işlemcisi o kadar da kötü değil. İkinci el ucuza R7 265, HD 7770, HD 7850 veya muadili ikinci el ucuza güzel bir ekran kartı alırsa, tatmin edebilecek bir oyun performansı alabilir. R7 240 dediğimiz ekran kartı zaten giriş seviyesi bir ekran kartı çift çekirdekli bir işlemcinin bile rahatlıkla besleyebileceği bir ekran kartı. Dostuma tavsiyem ekran kartı yükseltmesidir.

Arkadaşlar GTA 5'i Epic Games'ten ücretsiz almıştım. Ortalama CS:GO'da falan LoL'de kaç FPS alırım.
Ve işlemci o kadar kötü değildir bence ben önceden konu açmıştım GT 730 alacağım diye. Ve birisi i5 750 onu çok iyi besler demişti. GT 730'u besleyen işlemci R7 240'ı beslemeycek mi?

Arkadaşlar GTA 5'i Epic Games'ten ücretsiz almıştım. Ortalama CS:GO'da falan LoL'de kaç FPS alırım.
Ve işlemci o kadar kötü değildir bence ben önceden konu açmıştım GT 730 alacağım diye. Ve birisi i5 750 onu çok iyi besler demişti. GT 730'u besleyen işlemci R7 240'ı beslemeycek mi?

CS:GO Low'da sana 100 150 arası FPS verebilir.

LoL'ü tost makinesi bile oynatıyor. GTA 5'e gelirsek 1080P en düşük ayarlarda kenar yumuşatma kapalı 30 FPS falan alırsın hikaye modunda. Online için pek bir ümidin olmasın zaten. CS:GO'yu 3 senedir oynayan biri olarak 160 FPS altının kastığını düşünüyorum. O ekran kartıyla da hayatta 160 FPS alamazsınız dediğim ekran kartı ve muadillerine bakarsanız sizi oldukça mutlu edeceklerdir.

CS:GO Low'da sana 100 150 arası FPS verebilir.

Daha da artabilir ben FPS oyuncusuyum ve 4:3 oynayacağım 1024X768'de artar diye düşünüyorum.
LoL'ü tost makinesi bile oynatıyor. GTA 5'e gelirsek 1080P en düşük ayarlarda kenar yumuşatma kapalı 30 FPS falan alırsın hikaye modunda. Online için pek bir ümidin olmasın zaten. CS:GO'yu 3 senedir oynayan biri olarak 160 FPS altının kastığını düşünüyorum. O ekran kartıyla da hayatta 160 FPS alamazsınız dediğim ekran kartı ve muadillerine bakarsanız sizi oldukça mutlu edeceklerdir.

GTA 5'i 1080 açacak ekran yok 1366X768'de 50 FPS alırım diye umuyorum.

Daha da artabilir ben FPS oyuncusuyum ve 4:3 oynayacağım 1024X768'de artar diye düşünüyorum.

İşlemciden gidiyor, zaten Ryzen 3000 serisi 8 GB RAM 2 GB ekran kartlı laptoplarda düşükte 100 FPS alınıyor.

Dostum GT 730 ve R7 240 giriş seviyesi kartlar unut onları bence. Benim eski ekran kartım yeni cache harici çoğu mapi 1280X960 düşük ayarlarda 120-220 FPS oynatabiliyordu R7 240 ayarında bir karttı, biraz daha iyiydi sanırım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı