i5 7500 ve GTX 1650 Super sistem darboğaz yapar mı?

Hocam birincisi işlemci ekran kartını besleyebilir. İkincisi A320 anakart Intel işlemciye olmaz. Üçüncüsü kasadaki PSU nedir bilmemiz gerekir. Ekran kartı için uygun mu değil mi?

Şu anda evde değilim eve geçince atsam olur mu?
Hangi anakartları önerirsiniz ve hangi ekran kartını alsam darboğaz yaşamam?

Olur hocam. GTX 1650 Super için en az 450W kaliteli bir PSU gerekir. Bu değerin altındaysa bir konu açıp tavsiye isterseniz. Yardımcı olunur.

Elinizde hazır bir bilgisayar varsa o işlemci alacağınız ekran kart ile en iyi ihtimal %20-25 darboğaz yapar. Elinizdeki işlemciyi satıp yerine 9700K veya 9600K alırsanız darboğaz yapmaz.

Aynı işlemciyi 1650 Super'in performans dengi olan 1060 6 GB ile 3 yıldan beri kullanıyorum, şu ana kadar dediğiniz şekilde bir darboğazla karşılaşmadım. Ağır oyunlarda ucu ucuna beslediği doğru, ancak kullanıcının elinde bu tarz bir işlemci varsa 1650S alıp kullanabilir, herhangi bir şekilde problem teşkil etmez.

İ5 7500 ile BF1, BF5 ve benzeri çok oyunculu oyunlarda darboğaz yaşanabilir. Hele ki sistemde 8 GB RAM varsa oyun keyfi diye bir şey kalmaz. Bir yükseltme yapılacaksa sistem elden çıkartılıp bir 6/12 işlemciye geçiş yapmak iyi olur.

İ5 7500 ile BF1, BF5 ve benzeri çok oyunculu oyunlarda darboğaz yaşanır. Hele ki sistemde 8 GB RAM varsa oyun keyfi diye bir şey kalmaz. Bir yükseltme yapılacaksa sistem elden çıkartılıp bir 6/12 işlemciye geçiş yapmak iyi olur.

BF5'te herhangi bir şekilde darboğaz sorunum yok bu arada 😀, buyrun aşağıdaki video bana aittir :

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2.5K'lık işlemciyi önermekte ne bileyim.

İlk işlemci 2500 TL evet ikinci işlemci 1300-1400 TL elindeki işlemci de 700 TL'ye satılabiliyor.

Aynı işlemciyi 1650 Super'in performans dengi olan 1060 6 GB ile 3 yıldan beri kullanıyorum, şu ana kadar dediğiniz şekilde bir darboğazla karşılaşmadım. Ağır oyunlarda ucu ucuna beslediği doğru, ancak kullanıcının elinde bu tarz bir işlemci varsa 1650S alıp kullanabilir, herhangi bir şekilde problem teşkil etmez.

Videolara bakarken yanlışlıkla 1650S ile 7400'ün testlerine bakmışım kusura bakmayın.

Bu MSI anakart İşinize yarar.
8. ve 9. nesil anakartını neden 7. nesil bir işlemci için öneriyorsunuz?

Mevcut anakartınızı ve işlemcinizi satarak daha iyi yükseltme yapabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı