i5 760 Sistemde Windows 10 5 saniyede açılıyor

Üzümünü yiyeyim bağını sormayayım :D Sistemi de 900 TL'ye aldım 3 fanlı Snowman bakır soğutucusuyla.

Son düzenleyen: Moderatör:
Üzümünü ye bağını sorma hocam. Mesela benim 8GB i3 işlemcili bilgisayarımda Windows XP 4 saniyede açılıyor.

Üzümünü yiyim bağını sormayayım :D sistemide 900 TL'ye aldım 3 fanlı Snowman bakır soğutucusuyla.

İyi fiyat almışsın kanka.

Üzümünü ye bağını sorma hocam. Mesela benim 8 GB i3 işlemcili bilgisayarımda Windows XP 4 saniyede açılıyor.

Hocam az sallasaydınız keşke, Windows XP 3.5 GB RAM üstünü algılamiyor.

Lunatic marka SSD'de çok iyi demek ki 🤔

Yok be reis Google'da aratınca bile çıkmıyor bazen bence anakart yapısıyla alakalı bende P43 ES3g Gigabyte anakart vardı oda hızlıydı aynı SSD ile Gigabyte övmüş gibi olmayayım ama diğer anakartlardan hızlı gibi ve konuma uyarı atmış moderasyon ekibi sebebini bilmediğim şekilde.

Abimin BIOS'u: https://hizl iresim.com/s6zjfq3

Benim BIOS: https://hizl resim.com/mzjrxip

Son düzenleme:
Evet arkadaşlar gerçekten bilgisayarım 5 saniyede açılıyor. Uyku modu olmadan bilgisayarın güç tuşundan kapatınca yani. Sistem özelliklerim:

H55 UD3h anakart.
4x2 8 GB DDR3 RAM 1333 MHz.
i5 760 işlemci 3.8 GHz 22 çarpan.
R7 250 1GB ASUS ekran kartı.

Sizce nasıl bu kadar hızlı açılabilir cevaplarnızı bekliyorum.
Abimde AM5 DDR5 anakart var ASUS o bile 10 saniyede açılıyor! 32 GB RAM rağmen.

AM5 sistemlerde özellikle 3D işlemcilerde anakart her şeyi 2 kez kontrol ediyor. Abinin PC'si açılırken ez de bug ışığı varsa anakartta oraya bak ilk işlemci sonra RAM 2'şer kez kontrol edilir öyle açılır, onun için uzun sürüyor.

Bence anakart yapısıyla alakalı
Bunu demek istedim zaten hocam. Çok daha eski bilgisayarlar bile günümüzdeki sistemlerden daha hızlı açılabiliyor. Anakartla da, BIOS'la da, SSD'nizin hızıyla da alakası var. Herşey gelişti büyüdü ancak BIOS mimarisi o kadar da gelişmedi. Tam teknik terimlerini bilmiyorum ancak günümüzdeki BIOS'lar 32 MB ya da daha fazla. Eski BIOS'lar daha küçük. Bence bunların da etkisi var.

evet reis ramla alakalı o

dün abimin ramlarını bikaç ayar yaptık onunkide 5 saniyede bootluyor artık ramler harbiden açılma süresini çok etkiliyor 😏

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı