i5-7600 Alanlar Hata Mı Yaptı?

Bence kafaya takma sen zaten aldığın tarihe göre en iyi tercihi yapmışsın. Şimdi i5'i elden çıkarıp Ryzene geçmen mantıksız olur. Ama yeni sistem toplayacak olanların Ryzen alması daha mantıklı. Senin işlemcin gene iyi ben 2012 çıkışlı FX işlemci kullanıyorum hala ama şuan için geçmeyi düşünmüyorum çünkü elimde çok yüksek bi GPU yok RX 470 var geçmeye kalksam bi ton para vereceğim sadece GTA 5 ve bikaç açık dünya oyununda 5-10 FPS fazla alacağım. GTX 1070'im falan olsaydı o zaman düşünmeden Ryzen alırdım.

Ryzen daha yeni çıktı ve AMD'nin ilk deneyimi bu Ryzen. O yüzden de pek tercih etmiyorum. Haa, şayet ki 1-2 sene sonra AMD R5 1600'ün bir üst modeli olan atıyorum, Ryzen 5 2600 çıkarsın, kesinlikle onu takarım.
Ama daha yeni çıkmış bir işlemci için. Bu kadar emin olmamak lazım bence. Ve Türkiye stokları da sınırlı geldi. Bir kaç arkadaş övüyor da, ''İşlemciyi kullandınız mı da övüyorsunuz?'' diye sormak lazım. :D

Ayrıca, Ryzen'i bu kadar öven adamların yarısı Intel kullanıyor halen. Onu da anlamış değilim açıkçası. Sözüm Sosyaldeki kimseye değildir. Yanlış anlaşılmasın.

Ryzeni övmek için kullanmaya gerek yok. Testleri izleyerek fikir edinerek, forumlardaki konuları, yorumları okuyarak bu yorumları yapıyorlar. Technopat'ın videolarını izleyerek yorum yapıyolar. Neyse, ryzen çıkmamışken i5 7600 almışsın. O zaman sıkıntı yok. Hayırlı olsun güle güle kullan.

Hata falan değil. Ryzene bakıyorsun bf1 de yüzde 50 sini kullanıyor işlemcinin FPS 110 larda geziyor düşük ayarlarda. i5 7600 a bakıyorsun yüzde 100 kullanıyor işlemciyi FPS 125 lere çıkıyor. AMD yi kötülemek gibi olmasın ama halen chipsetlerinin gelişmesi gerektiğini düşünüyorum. Haberleşme sistemi AMD nin oldu bitti intelin gerisinde kaldı.

@FantastikTürk Ryzen kağıt üzerinde daha iyi kalıyor. Kusura bakmayın da AMD Benchmarklarda önde geliyor. Çünkü Benchmarklar çoklu çekirdeği kullanıyor. Oyun optimizasyonundan ziyade chipset haberleşme ağı AMD nin hala zayıf olduğunu idda ederim ben. Detaylı testlere youtube dan bakabilirsiniz. Burdan paylaşmak doğru olmaz. Oyunlarda çoklu çekirdek kullanılsa bile AMD zayıf kalıyor optimizasyon sadece bir eksiği başka eksikleride var.

Arkadaşlar, şöyle oldu ki. Ben dün GameEkstra'ya gittim. Ve Elimde MSI H270 GAMİNG M3 var dedim. Başka bir Ryzen Anakart ile değiştirip, Ryzen 1600 almak istedim. Firma değişim isteğimi kabul etti. Fakat orada bir kaç tane çalışan ile konuşunca, bana Intel almanın daha mantıklı olacağını söylediler. Ve anlattılar.

Dediler ki:

-Eğer stok fan kullanacaksan, Intel tercih et derim. Ama AMD Ryzen 1600 alırsan, sıvı soğutma falan derken, ekstra masraf çıkacak. Uzun vaadeli sistemlerde Ryzen önermiyoruz. Fakat Ryzen şu anda Intel'den daha iyi dediler. Uygun fiyatlı bir sistem topluyorsun ve ekstra masraf çıkmasını istemezsin, dediler. Bu yüzden stok fan ile Intel tercih et dediler. Ve Ryzen ileride seni çok pişman edebilir dediler. AMD'nin Ryzen ilk deneyimi olduğu için sana tercih etmiyoruz dediler. Ama ileride AMD Ryzen 5 2600 çıkarır örnek veriyorum onu alırsın çünkü çok daha iyi olacaktır bu işlemcilerden, dediler. Bende burada bir satıcıyım ve ikiside aynı fiyatta, öyle bir şey olsa ben sana hangisi pahalıysa onu öneririm, dediler. Ben olsam Intel alırım, dediler.

Ve bende arkadaşların dediğine göre Intel tercih ettim. Şu an kargo yolda. Ve yarın elimde olur. Sizce? @Neko @Jira @Nazım Paşa @ShadYaqz @Silinen üye @Türkün Gücü

Anlamadığım GameEkstra'da verilen önerilere neden takıldın?

Neymiş stok soğutucu kullanacaksan intel tercih etmen daha iyi olacakmış. Neymiş Ryzen için sıvı soğutma vb. şartmış. Sadece gülüyorum. :) Ryzen 5 1600'ün içinde gelen stok soğutucu biliyor mu acaba kendisi?

Ryzen neden ileride pişman etsin? Bu işlemciler 2 3 yıl sonra kendini imha mı edecek? Cidden çok saçma. İntel favorisine denk gelmişsin.

Sen kararımın değişmediğini söyleyip R5 1600 al.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı