RichTAD
Hectopat
Daha fazla
Bence kafaya takma sen zaten aldığın tarihe göre en iyi tercihi yapmışsın. Şimdi i5'i elden çıkarıp Ryzene geçmen mantıksız olur. Ama yeni sistem toplayacak olanların Ryzen alması daha mantıklı. Senin işlemcin gene iyi ben 2012 çıkışlı FX işlemci kullanıyorum hala ama şuan için geçmeyi düşünmüyorum çünkü elimde çok yüksek bi GPU yok RX 470 var geçmeye kalksam bi ton para vereceğim sadece GTA 5 ve bikaç açık dünya oyununda 5-10 FPS fazla alacağım. GTX 1070'im falan olsaydı o zaman düşünmeden Ryzen alırdım.
Ryzen daha yeni çıktı ve AMD'nin ilk deneyimi bu Ryzen. O yüzden de pek tercih etmiyorum. Haa, şayet ki 1-2 sene sonra AMD R5 1600'ün bir üst modeli olan atıyorum, Ryzen 5 2600 çıkarsın, kesinlikle onu takarım.
Ama daha yeni çıkmış bir işlemci için. Bu kadar emin olmamak lazım bence. Ve Türkiye stokları da sınırlı geldi. Bir kaç arkadaş övüyor da, ''İşlemciyi kullandınız mı da övüyorsunuz?'' diye sormak lazım.
Ayrıca, Ryzen'i bu kadar öven adamların yarısı Intel kullanıyor halen. Onu da anlamış değilim açıkçası. Sözüm Sosyaldeki kimseye değildir. Yanlış anlaşılmasın.