i5-7600 Alanlar Hata Mı Yaptı?

@GCN ne diyorsun? Adam işlemciyi zaten almış?

Ne deposu yahu? 2 tane 1080 falan mı takacaksın?

Farkındaysan konu ''sıfır sistem toplama'' konusu değil. Konu sahibinin aklını karıştırmayalım...

Hocam,

1) Aldığım tarihte, Ryzen işlemcileri piyasada yoktu. Ve haliyle anakart da yoktu.

2) Demin de söylediğim gibi, AMD'nin Ryzen üzerinde ilk denemesi bu. Ve Ryzen 1600'dan vs. çok daha iyi işlemci çıkaracaktır AMD. Ve bundan neredeyse kimsenin şüphesi yok. Ve çıkarsın kesinlikle takarım.

3) Daha yeni çıkmış bir işlemciye nasıl böyle bir teşhis koyuyorsun, onu da anlamıyorum?
@GNC adam burada hakılı. Çok kesin ve net konuşuyorsun...

Şimdi @Silinen üye

Anakart mı var elinde? Yoksa anakart + işlemcimi.

Kafam allak bullak oldu şuan, konudan birşey anlamadım...

Anakart mı var elinde? Yoksa anakart + işlemcimi.

Hocam, elimde sadece anakart var. MSI H270 GAMİNG M3. İşlemci almadım daha. Anakartı iade edemiyorum 2 ay geçti üzerinden, 1 Nisan 2017'de aldım. Eğer şimdi satışa çıkarırsam. 100-120TL'lik bir zarar yapmış olacağım. 650TL'ye aldım. Şuan da anakart 570-620TL civarlarında dolaşıyor. Ben Satmaya kalksam 550-530TL'ye anca satabilirim. Ve bu da beni çok zarara uğratacak. Ne yapsam bilmiyorum..

Hocam, elimde sadece anakart var. MSI H270 GAMİNG M3. İşlemci almadım daha. Anakartı iade edemiyorum 2 ay geçti üzerinden, 1 Nisan 2017'de aldım. Eğer şimdi satışa çıkarırsam. 100-120TL'lik bir zarar yapmış olacağım. 650TL'ye aldım. Şuan da anakart 570-620TL civarlarında dolaşıyor. Ben Satmaya kalksam 550-530TL'ye anca satabilirim. Ve bu da beni çok zarara uğratacak. Ne yapsam bilmiyorum..
B350 anakart H270 ile aynı gibi bir şey, 500 küsur liraya H270'i satıp 500 küsur liraya B350 alsan kaybedeceğin bir şey olmaz. Ryzen 5 1400'ün fiyatı i5 6400'den bile daha ucuz ve i5 7600K'dan daha güçlü. Sen i5 7600 alma yolundasın, fiyatı Ryzen 5 1600 ile aynı, Ryzen 5 1600 ise i7 6800K ile aynı. Kısaca kaybetmeyi bırak üstüne kazancın olacak.

Sağolun hocam. Şimdi de iyi ki almışım diyorum. Ya benim kafama şey takıldı açıkçası, herkes şimdi ''Ryzen süper!, Ryzen her türlü iyi.'' gibi şeyler yazınca. Ben afalladım açıkçası ''Lan ne oluyor böyle? Hata mı yaptım?'' diye sorular sormaya başladım kendimce. Halbuki R5 1600 ile i5 7600 neredeyse aynı performanslara sahipler. :D :kedi:
DX11 açısından bakarsanız öyle, daha büyük firmalar tarafından destek almamış oyunlara optimize edilmemiş haliyle kafa kafayalar. İlerleyen dönemde pişman olabilirsiniz :) ama i5 7600 da vaatlerinin hakkını veren bir işlemcidir.

Zaten o işlemciye Rx 580 falan takarsın. O işlemci de sana çoğu oyunda yeter.
Genelde çoğu insan sistemi toplar ardından doğru dürüst yükseltme yapmaz, en fazla SSD falan ekler o kadar. RX 580 iyi bir ekran kartı ve genelde böyle bir ekran kartı alan birisi, çok uzun zaman sistemini kolay kolay yükseltmez, olduğu gibi kullanmaya devam eder. Kısaca bu mantıkta anakartı satmayıp i5 işlemci almasında sakınca yok sayılır.

@мιcσ Şu soruya vereceğin cevaba göre seçimini yap.

Sistemi toplayıp bir daha da yıllarca sistemini yükseltir misin? Bir süre sonra oyunlardan hevesini alır mısın? İkisi de evet ise i5 alıp keyfine bak. Hayır ise Ryzen sistem topla, gelecekte yükseltme ihtiyacı duymayacağın için masrafın olmaz.

Sistemi toplayıp bir daha da yıllarca sistemini yükseltir misin? Bir süre sonra oyunlardan hevesini alır mısın? İkisi de evet ise i5 alıp keyfine bak. Hayır ise Ryzen sistem topla, gelecekte yükseltme ihtiyacı duymayacağın için masrafın olmaz.

Yıllarca dediğiniz olayı tam anlamadım. Fakat, aldığımda herhalde değiştirmem. Bir tek, ekran kartı değiştirim o kadar. Çünkü beni 5-6 sene idare edip götürmesi lazım. Hayır hevesimi almam. Oyunları çok seviyorum. Ve daha yaşım o kadar büyük olmadığından ötürü de, daha erken oyunları bırakmak için. :)

Yıllarca dediğiniz olayı tam anlamadım. Fakat, aldığımda herhalde değiştirmem. Bir tek, ekran kartı değiştirim o kadar. Çünkü beni 5-6 sene idare edip götürmesi lazım. Hayır hevesimi almam. Oyunları çok seviyorum. Ve daha yaşım o kadar büyük olmadığından ötürü de, daha erken oyunları bırakmak için. :)
18 yaşında olduğunu var sayarsak, 6 yıl sonra 24 yaşında olacaksın, yani tam bıkma yaşı. :D

Yaşın 19'un altındaysa Ryzen sistem topla.

Ryzen 5 1600'lü sistem topla çünkü; Core i7 6800K yetmediğinde Ryzen 5 1600 de yetmeyecek. Core i5 7600 yetmediğinde, Ryzen 5 1600 halen canavar statüsünde kalmaya devam edecek. Depodan kasıt bu.

@Lactuca Senin içinde kalmış doyasıya oynayamadığın için bıkmayacağını düşünüyorsun. Bir süre sonra zaman ve enerji kaybından başka bir şey olmadığını anlıyorsun. Ayrıca iş hayatına atıldığında, oyun oynamaya zaman ve enerji bulmak zor oluyor. Çünkü; boş zamanların kısıtlı oluyor, bu kısıtlı zamanın tümünü oyun oynayarak harcamak istemezsin. Az girip çıkayım olayı da tatmin etmez, bir oyuna 30 dakika girsen ne girmesen ne.

Sözüm birine değil, bu yazıyı okuyan askerliği yapmamış toy birisine, iş hayatının günlük yaşantıya etkisini anlatmak imkansız. Oyun oynamakta günlük yaşantının bir parçası.

Kendimden örnek vereyim. Ben orta okul ve lise dönemlerinde abartı şekilde kafamı oyunlardan kaldıramıyordum. Askerlik 2014'de bitti ve askerlik öncesinde oynamaya zaman bulamadığım Crysis 3'ü GT 740 ile büyük keyif ile oynayarak, oyunculuk kariyerime son noktayı koydum. Bıçak gibi kesiliyor, önüme GTX 1080 Ti getirseniz bile oyun oynamam. İçimden geçen aynen şu olurdu; aman be zamanımı ve enerjimi neden harcayayım ki, parmaklarımı yoramam, çok üşeniyorum, getirin bana 4K Blu-Ray film yayıla yayıla, dinlene dinlene izleyeyim. :D

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı