i5-7600K ve RX 480 Sistem Toplama

Dostum para senin karar senin ama, R5 serisinin çıkmasına 1-2 hafta kaldı bence beklemelisin. R5 serisi çıktı diye illaki AMD alacak değilsin fakat, muhtemelen i5 ve i3 fiyatlarında gözle görülür bir düşüş olacak. @FantastikTürk arkadaşa kasa konusunda katılmıyorum bence hoşuna gittiyse al, ama arkadaşın da söylediği gibi PSU'yu ayrı olarak almanızdan yanayım. 200-250 TL bandında tek radyatörlü sıvı soğutucular var, bence o fiyat bandında ya tek radyatörlü sıvı soğutma yada Noctua hava soğutmaya yönelinmeli. Sadece oyun için kullanacağınızdan dolayıda 7600 işlemci yanına B250 veya H270 bir anakart yeterli olacaktır. Bu şekilde daha F/P olacağını düşünüyorum.

Görüşleriniz için teşekkür ederim o anakartı seçmemin sebebi yanında MSI'in BS B1 oyuncu mausu hediye etmesidir. (250-280 TL arasında piyasada.) Volkan hocam senin dediğin gibi yapayım 3-4 hafta daha bekleyeyim intel işlemci fiyatı düşerse ne ala düşmezse gelecek ayın 15'i gibi sistemi sipariş edeyim. Kasa konusunda çok kararsız kalmıştım değiştirsem iyi olacak sanırım +80 psu veriyor diye onu seçmiştim. İşlemciyi KB diye i5 seçtim i7' lerde KB işlemci ile arasında 500 TL gibi bir fark var.

İlginiz için teşekkür ederim.

Volkan hocam çok teşekkür ederim ekran kartini da değistirmeyim o zaman senin yazdiklarini ekleyip bakayim fiyat ne oldu.

Kesinlikle Ryzen R5 leri bekleyin 1500X bu sistemde 7600K ile yer değiştirebilir. Kurmayı planladığınız sistemin çok benzeri benimde kafamda. Nisan 3. haftası benchmarklar düşer nihai kararınızı verirsiniz. Naçizane önerim beklerseniz kaybetmeyeceğiniz kesin.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı