i5 8400 ve GTX 1060 sistem toplama

omerfaruk54_

Hectopat
Makaleler
1
Yakın zamanda bi sistem tavsiyesi sormuştum size, sizin de verdiğiniz tavsiyeler sonucunda şöyle bir sistem hazırladım, uygun mudur? Yardımcı olursanız sevinirim.

Screenshot_20180429-054843_Chrome.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartinin fotoğrafi senin aldigin ekran karti değil. Senin aldığın ekran kartı tek fanlı haberin olsun.

Ekran kartinin fotoğrafi senin aldigin ekran karti değil. Senin aldığın ekran kartı tek fanlı haberin olsun
Zaten o fotoğraftaki benim seçtiğimin olmadığını biliyorum. Oradaki hiçbir şey seçtiğim şeyin fotoğrafı değil. Seçerken fotoğraflar gözüküyor ama sonrasındaki resimler temsilidir.

İşlemci değiştir. BenQ 144 Hz monitör öneririm + olarak RAM'i 8 yaparsanız ilerde sıkıntı yaşamazsınız.

İşlemcinin neden değiştirilmesi gerek açıklar mısınız?
İşlemci Ryzen 5 1600 ile intel i5 8400 arasında kaldım sonra baktım ki oyunda Intel i5 8400 daha iyi ben de 8400 almayı düşündüm. Peki ya sen neyi önerirsin? i5 8400 ve Ryzen 5 1600 arasında?

Arkadaşların dediği gibi öncelikle kasa ve güç kaynağını değiştirin. Özellikle güç kaynağı çok kalitesiz.
Ekran kartının seçtiğiniz kasaya boyut olarak uyumlu olduğundan emin olun.
İntel vs Ryzen biraz tercih meselesi. Eskiden ağır intelciydim. Şimdi Ryzen'e döndüm. Mesela ben herkese ryzen önerirken benzer bir durumdaki arkadaşım da intele yönlendirir. Bu biraz tercih meselesi. Tek çekirden gerektiren uygulamalarda İntel biraz daha öndeyken, çoklu çekirdek gerektiren işlemlerde ryzen işlemciler ön plana çıkıyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı