i5 8600K Sistem İçin Kasa ve Sıvı Soğutma Önerisi

• Konuyu başlatan Svek
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 20
  • Görüntüleme 1.933

Svek

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Radyoloji Teknisyeni
Şu an hali hazırda kullandığım sistem için sıvı soğutma almayı düşünüyorum kullandığım kasa HAF912+ AİO sıvı soğutmaya destek sağlamadığı için kasa almam gerekiyor.
İnceleyip hoşuma giden kasalar;
  • CM Mastercase 5 Pro
  • CM Mastercase H500P
Bütçem 1500 gerekirse üstüne çıkılabilir düşündüğüm sıvı soğutmalar;
  • NZXT Kraken x62/72 sıvı soğutma içinde önerilere açığım.
Sistemim ise şöyle;
  • İ5 8600K
  • Asus Z370-a Prime
  • MSİ GTX950 2GB
  • 16 GB 3466 MHz RAM
  • 120 GB x2 SSD
Kasa için önün camlı olmasını istemiyorum, açıkçası bana sanki hava almasını güçlendirecekmiş gibi geliyor.
Big tower ya da mid tower olması önemli değil.
Önceliğim performans 2. Görsellik ve kullanım kolaylığı tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nzxt H500i RGB Ledli USB 3.1 Pencereli Beyaz/Siyah Mid Tower ATX Kasa CA-H500W-W1
CoolerMaster MasterLiquid 240 mm Intel-AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu veya Phanteks Enthoo Pro M ATX Cam Kapaklı Siyah Bilgisayar Kasası bu kasayı da düşünebilirsin. H500 Mesh modeli bulabilirsen kesinlikle al ama ne kadardır fiyatı pek bilgim yok.

Gerçekten o kasalara karşı Quartz mı öneriyorsunuz?
Sebep? Bir kasaya 600-700TL vermek bana göre mantıksız.
Öncelikle teşekkür ederim. Kullanacağım sıvı soğutma 28 cm radyatörlü havadar bir kasa istiyorum. Sıvı soğutma açısından ise performans en ön planda cm mastercase h500p de tek canımı sıkan kısım üstünün cam alaşımı alması havayı rahatlıkla egzostlıyacağını düşünmüyorum. Yeni güncel kasalarda hep cam tamperli arkadaş.

Öncelikle teşekkür ederim. Kullanacağım sıvı soğutma 28 cm radyatörlü havadar bir kasa istiyorum. Sıvı soğutma açısından ise performans en ön planda cm mastercase h500p de tek canımı sıkan kısım üstünün cam alaşımı alması havayı rahatlıkla egzostlıyacağını düşünmüyorum. Yeni güncel kasalarda hep cam tamperli arkadaş.
H500P alınmaz zaten. Alınacaksa ancak H500P Mesh modeli ki oda 1300 TL civarlarında. Diğerlerine bakmakta fayda var.
Sebep? Bir kasaya 600-700TL vermek bana göre mantıksız.
Böyle bir bütçe var iken o kasa önerilmez. Saçma gelebilir ama bu fiyata 300 TL'lik kasa alınmaz malzeme kalitesi elbet bir değildir.

Diğerleri konusunda pek bir bilgim yok belki yardımcı olabilecek birisi vardır diye konu açtım. Kullanan varsa en azından tecrübelerinden faydalanırız diye düşünüyorum.

Bütçe sıkıntın yoksa H500P mesh'in hava akışı çok iyi. Alternatif olarak NZXT H700 alabilirsin. TR'ye geldi mi bilmiyorum ama Phanteks Evolv X ve Lian-Li PC-O11 Air/Dynamic çok iyi seçenekler.

Bütçe dostu arıyorsan H500'ü ben kullanıyorum iyi bir seçenek, 280mm'ye kadar destekliyor sıvı soğutma. S340 Elite veya P400S TG de giriş seviyesi olarak düşünülebilir. :)

Bütçe sıkıntın yoksa H500P mesh'in hava akışı çok iyi. Alternatif olarak NZXT H700 alabilirsin. TR'ye geldi mi bilmiyorum ama Phanteks Evolv X ve Lian-Li PC-O11 Air/Dynamic çok iyi seçenekler.

Bütçe dostu arıyorsan H500'ü ben kullanıyorum iyi bir seçenek, 280mm'ye kadar destekliyor sıvı soğutma. S340 Elite veya P400S TG de giriş seviyesi olarak düşünülebilir. :)

Önerdiğiniz kasalar cidden hoş ama aklım almıyor bu kasalar nasıl hava alıyor cidden anlamıyorum 🤔
Sanırım kasa olarak h500p aklıma yattı. Soğutma olarak kraken x62 ile h115i arasında kaldım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı