İşlemci sıcaklığın yüksek. Isınmadan kaynaklı frekans kıstığını düşünüyorum.
- Iç bakımı ve termal macun yenilemesini yapın.
- Pil ayarlarından dengeli modda iken, en iyi performansı seçerek oynayın.
- Ayrıca oyun oynarken, arka planda çalışan uygulamaları azaltın.
- Spotify, Discord'i internet tarayıcısı vb. uygulamaları ise sistem durumuna küçültüp kullanın.
- Oyun içinden v-Sync açarak oynayın. Daha istikrarlı bir performans alırsınız.
Masaüstü pencere yöneticisinin tüketimini azaltmak için, sistem görsel efektlerini düşürebilirsiniz. Bu işlemciye gömülü ekran kartının kullanımını azaltacaktır. Böylece işlemci tüketimin de azalacaktır.
Bağlantı da efektleri nasıl kısacağını anlattım. Ayrıca diğer önerdiğim yöntemleri de uygulayabilirsin. Sadece bellek tüketimi değil. İşlemciyi de kullanan uygulamala ve görevleri azaltmış olursun.
Bilgisayarı oyun için aldım Zula bile oynatmıyor. En son HDD'si değiştirildi bundan sonra başladı eskiden BlueStacks bile oynuyordum. CS'de 1 drop bile yoktu. Serviste HDD değişti Windows'u düzgün kuramadılar herhalde lisansınız sona erecek diyor. Arkadaşımın RAM'ı 8 oyunda en fazla %50 oluyor...
www.technopat.net
Bilgisayarımdaki RAM sanki 4 GB RAM'miş gibi hissediyorum.
www.technopat.net
En son olarak UE4 oyunlarının, genel olarak işlemci sömürme huyları var. Fortnite dışında bu oyunla yapılan çok FPS oyunu oynadım. Daha bu sorunları çözebilene rastlamadım. Valorant aynı sorunlar var. Grafikleri en yükseğe çeksen bile, halen işlemciye yükleniyor. Bu tarz oyunlar için daha üst model bir dizüstü bilgisayar ya da masaüstü geçiş yapman faydalı olacaktır.