desperatis
Centipat
2023 yılının mart nisan ayı gibi Thermal Grizzly hydronaut ile macun yenilemesi yaptım. Son 1.5 aydır PC'yi açmıyordum ama ondan öncesinde herhangi bir sorun yoktu. Bildim bileli işlemci zaten hep 94-95 derecelerde sabit çalışırdı ve bu işlemci için normal. 1 haftadır tekrar oyun oynamaya başladım ve işlemci 97-98 derecede çalışıyor bu da oyunlarda drop yemesine sebep oluyor. Ekran kartı sıcaklığım 74-75 sabit. Macunun kuruduğunu düşünmüyorum çünkü macun yenilemeden önce işlemci 95, ekran kartı 84-85 derecelerde çalışıyordu oyun oynanmayacak haldeydi yani. Ekran kartı kullanımında herhangi bir sorun yok işlemci frekansında herhangi bir sorun yok 3400-3600 civarlarında geziyor. 1.5 ay önce oyun oynarken 2-3 saat aralıksız oynardım ve sıcaklığı hissetmezdim bile ama ara verdikten sonra (yani 1.5 ay sonra) tekrar oynamaya başlayınca 1-2 saat sonra sıcaklık klavyenin üst kısmından rahatlıkla hissediliyor. Ne yapsam bilemedim. ASUS ROG kullandığım için işlemciye de müdahale edemiyorum BIOS'tan maalesef. Daha önce gelen bir güncelleme ile engellendi. Ne tavsiye edersiniz?