Çözüldü i5 9300H ve GTX 1050 sistemde düşük performans

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kukata

Femtopat
Daha fazla  
Genel olarak Valorant oynuyorum eskiden bir sıkıntı yoktu ama şu an hem FPS düşmesi hem de düşük FPS alıyorum bazen 20 FPS'lere düşüyor maç boyu sürüyor bazen 100 FPS'lerden 20 FPS'lere düşüp drop oluyor.
GTX 1050.
8 GB RAM.
Intel(R) Core(tm) i5 9300H CPU @ 2.40GHz 2.40 GHz.
Lenovo L340.
Windows 10 Pro.
1TB M.2 SSD.
Başlık yanlış: 1050 olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Stok fan kullanıyorsanız ve yaz aylarında o sıcaklık değerleri aşıır normal. Noctua gibi ya iyi bir hava soğutmaya geçmelisiniz ya da sıvı soğutmaya. Ben de i9 9900K kullanıyorum. İşlemciyi aldığımdan beri 3 defa değiştirdim termal macununu. Hiç yenilemediyseniz onu yenilemenizi öneririm. Hem ekran kartının hem de işlemcinin.

Arkadaş laptop kullanıyor.

Laptop aşırı ısınıp frekans kısıyor. Laptopun macununu değiştirebilir, soğutucu alabilir ya da undervolt yapabilirsiniz. Tavsiyem sosyalde yeni konu açıp undervolt tavsiyesi isetemeniz.

Dosya Ekleri

• throttle.JPG
    throttle.JPG
    40,7 KB · Görüntüleme: 53
Stok fan kullanıyorsanız ve yaz aylarında o sıcaklık değerleri aşıır normal. Noctua gibi ya iyi bir hava soğutmaya geçmelisiniz ya da sıvı soğutmaya. Ben de i9 9900K kullanıyorum. İşlemciyi aldığımdan beri 3 defa değiştirdim termal macununu. Hiç yenilemediyseniz onu yenilemenizi öneririm. Hem ekran kartının hem de işlemcinin.
Edit: 8 GB RAM artık günümüzde çok zor yetiyor. Onu 2x8GB olacak şekilde yükseltirseniz yani 16 GB'a çıkarsanız o FPS droplar da düzelir.

Laptop aşırı ısınıp frekans kısıyor. Laptopun macununu değiştirebilir, soğutucu alabilir ya da undervolt yapabilirsiniz. Tavsiyem sosyalde yeni konu açıp undervolt tavsiyesi isetemeniz.

Çözüm

Laptopun içini açıp sürmem mı lazım
Her şey için teşekkürler internetten baktım uygulayacağım.

Laptop kullanmadığım için onu fark etmedim. O konuda haklısınız benim hatam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı