i5 9400F CPU kullanım çok yüksek

Daha fazla  
Konuyu şöyle başlayayım. Grand Theft Auto 5 CPU kullanımı %30 ama Watch Dogs 2 oyununda %100 bunu yeni çıkan oyunlarda da yaşadım mesela Fall Guys %80 kullanım.
Sistemi 1 ay önce Vatan'dan satın aldım.

Sistem özellikleri.
Intel i5 9400F-MSI GTX1660 Super ventusxsoc-B365M PRO-VH-Toshiba 500GB M.2 NVMe SSD 1x16 RAM Corsair Spec Delta kasa.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam olarak neyi sorduğunuz anlayamadım açıkçası. İşlemci kullanımı yüksek ise grafikleri arttırabilirsiniz. Başka bir şey yapabileceğinizi sanmıyorum.

Bende de aynı gpu ve cpu var, Far Cry 5, AC Odyssey, Watch Dogs 2 gibi ubisoft oyunlarında ve pubg'de cpu kullanımı yüksek oluyor. Normal bir şey bu oyunlar cpu odaklı çünkü daha çok. Ve 9400F'in pek de iyi bir işlemci olduğu söylenemez.

Hocam HT teknolojisi nedir acaba?
Hyper threading. 9400F'de 6 core 6 thread var, eğer 6 core 12 thread olsaydı hyper thread olmuş olacaktı. Oyunlarda fazla çekirdek sayısındansa HT daha önemli diye düşünüyorum, karşılaştırmalarda 8700K'nın (6c12t) %50-60 kullanımlarda olduğu oyunlarda aynı ekran kartıyla 9700K'nın (8c8t) %100'e yaklaştığını görmüştüm.

Hiç mi düşürme yolu yok?
Hyper threading. 9400F'de 6 Core 6 thread var, eğer 6 Core 12 thread olsaydı Hyper thread olmuş olacaktı. Oyunlarda fazla çekirdek sayısındansa HT daha önemli diye düşünüyorum, karşılaştırmalarda 8700K'nın (6C12T) %50-60 kullanımlarda olduğu oyunlarda aynı ekran kartıyla 9700K'nın (8C8T) %100'e yaklaştığını görmüştüm.

Hocam vallaha çözümü buldum Watch Dogs 2 için NVIDIA denetim masasına gir DSR'yi 2X yap ondan sonra oyunda 2X yani 2K çözünürlük seç çözünürlük artıyor sonra ayarları High'a çek darboğaz olmuyor!

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı