i5 9400F Stabil Olmayan Sıcaklık Sorunu

Makaleler
2
Daha fazla  
Selamun aleyküm, daha önce de konu açmıştım. Termal macun değişimi sonrası işlemci sıcaklığım bir türlü düzen tutmadı. İşlemci sıcaklığım 65-70 arası seyir ediyor ama arada 75'lere kadar çıkıyor. Stok fan kullanıyorum ve internette i5 9400F CPU Temp. Testlerine baktığımda 65'in üstüne çıkanı pek görmedim. Sıcaklık değerlerim stabil olmama sebebi ne olabilir? Termal macunu dün değiştirdim ilk kez değişiyor. Macun markası Rampage TM-130.

Hocam, 75 derece çok yüksek bir sıcaklık değil. Kasa havalandırması ve soğutucu tipi etki eder. Macun kalitesi de fark edebilir. Sonuçta termal macun bir iletkendir. Görevi ısıyı kayıp olmadan soğutucuya iletmektir.

Kardeşim bende dandik macun kullandım sıcaklık sorun olmadı ama sınırlarda oldu Arctic Silver MX4 aldım Max sıcaklık 10 derece düştü Ryzen 2600 maksimum 68 derece oluyor stres testinde bu da benim için yeterli.
Tavsiyem kaliteli macun ince bir uygulama ya da ortasına bir damla bırak soğutucuyu monte et kendi yayılır ince sürme uygulaması ise soğutucuyu monte ederken fazla hareket ettirme macun alanı dağılma bir yana toplanma olmasın.

Kardeşim bende dandik macun kullandım sıcaklık sorun olmadı ama sınırlarda oldu Arctic Silver MX4 aldım Max sıcaklık 10 derece düştü Ryzen 2600 maksimum 68 derece oluyor stres testinde bu da benim için yeterli.
Tavsiyem kaliteli macun ince bir uygulama ya da ortasına bir damla bırak soğutucuyu monte et kendi yayılır ince sürme uygulaması ise soğutucuyu monte ederken fazla hareket ettirme macun alanı dağılma bir yana toplanma olmasın.
Bana aldığınız MX4'ün aynısını atar mısınız? İnternette her renkte var da.
Sogutucuyu tam taktığından emin misin?
evet
Kullandığınız termal macun dandik. Intel'in gönderdiği stok fan gerçekten çok dandik size önerim iyi bir kule tipi soğutucusu almanız.
Ya önceden yeterliydi. Macundan sonra böyle oldu inşallah dediğiniz gibi macundadır sorun keza fan maliyeti beni çok sarsar.

Arkadaşlar 125mm lik ucuz, minicik, intel fana göre çok daha sessiz, 4 pinli PWM bir Dark Freezer X92BL ile bu sorunu çözebilirsiniz. Aşağıda aynı stabilite testinde bir arkadaşın 9400f stok fanla 85° lerde gezerken, Win10 yüksek performans modunda benim 9400f zar zor 60° yi görüyor hem de kutu içinden çıkan macunu ile, arada 25° fark var ve oyunlarda tabiki daha düşük çıkıyor sıcaklıklar.

test 83 açık kapak 15 dk.jpg

9400f_stability.PNG

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı