Çözüldü i5 9400f ve GTX 1060 Düşük GPU sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Fehmi solmaz

Hectopat
Daha fazla  
İşlemcim i5 9400f. Ekran kartım GTX 1060 3GB. Bir çoğu oyunda R6, Watch Dogs 2, Star Wars Battlefront 2 işlemcim sürekli olarak %100 de çalışıyor, GPU sürekli dalgalı, genelde 60-70-80 arası. İşlemcimin 1060 rahat bir şekilde besleye bileceğini düşünüyorum sebebi ne olabilir? Hiç bir oyunda adam akılı bir verimlilik alamıyorum.

Corsair PSU 600w cx600 80 plus

RAM: DDR4 Corsair 8 GB 2666 MHz

Anakart: Asus Prime B360 Plus
Bilgiler.png

Çözüm
Çift kanal RAM'e geçiniz.

406529

406530

406529

406530

Çözüm

Eki Görüntüle 406529

Eki Görüntüle 406530
Atmış olduğunız konuları inceledim sanırım haklısn özelikle bu video tam da benim yaşadığım sorunun aynısı en yakın zamanda bi ram daha bulup denemek istiyorum
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

bir de acaba 2666 mhz bi ramin yanına 3000 mhz li bi ram taksam her hangi bir problem yaşarmıyım acaba

Atmış olduğunız konuları inceledim sanırım haklısn özelikle bu video tam da benim yaşadığım sorunun aynısı en yakın zamanda bi ram daha bulup denemek istiyorum
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

bir de acaba 2666 mhz bi ramin yanına 3000 mhz li bi ram taksam her hangi bir problem yaşarmıyım acaba

Vallahi önerim aynı RAMden bulmaya çalışmanız. Ama olmuyorsa 3000 MHz de olur. Otomatik olarak iki RAM de eşit hızlarda, 2666da çalışacaktır.

RAM'i aldım, sorun çözüldü.

Yakın zamanda bilgisayara format atmıştım. BIOS'tan RAM'in MHz'i ayarlamamışım. MHz 2666'ya çekince biraz rahatladı ama asıl çift kanalı RAM'e geçince sorun tamamen kalktı. Bir kere bir donma yok. Verim alabildiğim maksimum seviyede. Yardımcı olan herkese teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı