i5-9400F VGA'sız Ne Demek?

İşlemci dahili bir grafik birimi barındırmıyor demek. Intel'de F ibaresi bulunan işlemcilerde ekran kartı bulunmuyor diyelim. Mesela i5-9600 içerisinde dahili GPU mevcut. Ekran kartı olmadan da işlemci üzerinden görüntü alabiliyorsunuz.

İşlemci dahili bir grafik birimi barındırmıyor demek. Intel'de F ibaresi bulunan işlemcilerde ekran kartı bulunmuyor diyelim. Mesela i5-9600 içerisinde dahili GPU mevcut. Ekran kartı olmadan da işlemci üzerinden görüntü alabiliyorsunuz.

Hocam bu konuyla alakalı olduğu için yeni konu açmak yerine buradan sorayım sizlere. Bir arkadaşım metin 2 oynamak için sistem tavsiyesi istemişti (şaka değil :D aynı anda bir sürü farm çarı amaçlı) Metin 2'de şöyle bir olay var. Oyun exe olarak gözükmüyor ve eğer işlemcide dahili grafik kartı var ise oyun exe olarak gözükmediği için harici ekran kartını kullanmıyor ve sistemde 2080ti olsa bile oyun kasıyor. Sorum şu: Arkadaşımın rahatça oynayabilmesi için dahili grafik kartı olmayan işlemcili bir sistem toplatmam lazım ve bu işlemci de 9100F olabilir yani? Bunu bilmiyordum burada siz yazdığınızda şans eseri denk geldim. Teyit etme amaçlı soruyorum sorumu yani F serisi işlemci ile metin 2 kasmaz?

Sağ tık yapıldığında ekran kartı ile çalıştır tarzı bir şey gelmiyor mu?

Bana sorduysanız hayır oyunda öyle bir şey yok. Özellikle NVIDIA denetim masasından ayarlasanız bile hariciyi kullanmıyor oyun açıldığında. Yanlış hatırlamıyorsam bilgisayar metin2'yi tarayıcı tarzı bir şey görüyor demişlerdi bir forumda. Yani oyunu açmak için exe kullanılıyor ancak oyun açılınca exe olmuyor. O yüzden mesela GTX970 var Metin 2 kasıyor çıldırcam' tarzı çok yorum görmüştüm. Benim eski sistemde HD4650 + E7500 vardı hiç kasmazdı ben de şaşırırdım neden 970'te kasıyor ama bende kasmıyor diye :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Masaüstünde ekran kartı seçimi yapılmaz. Eğer görüntü kablosu anakarta bağlı ise dahili GPU, ekran kartına bağlı ise harici GPU kullanılır. Dediğiniz exe seçme olayı dizüstü için geçerli. 9100F i3 9. nesil işlemcidir. Ben bu konuda i5 9400f ya da Ryzen 5 2600-3600 öneririm. Hatta yeni jenerasyon 1600 de iş görür. Ancak eğer F serisi bir işlemci alırsanız anakarttan görüntü alamazsınız.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı