Hocam sorun yaşarsın demiyorum ben zaten. Söylediğim şu intel ile daha fazla performans alırsın oyunlarda.2600 kullanıyorum hiç sorun yaşamıyorum. 2400g - 1600x - 1600 - 2200g bunların hepsinin tadına baktım hepsi de sorunsuz bir şekilde çalışıyor genel olarak söylüyorum şahsen algılama İntel fanlığı bi kenara bırakılmalı Amd Ryzen serisiyle tokat ata ata ilerliyor Paran yoksa Ryzen, paran varsa İntel devir bu şuan. Ve bende şahsen kendimi enayi yerine koyup bu saatten sonra ciddi derecede bir sorun çıkmadığı sürece asla intel toplamam kullanmam.
Tamam kardeş siz alın AMD`yi bişey demiyoruz. Biz Intel`e devam :dYok abi anlatamıyorsun insanlara. Amd Ryzen işlemcilerle beraber işlemci piyasasına hareket getirdi ve önceden olduğu gibi İntel'in tekelinde değil artık. Rekabetin gelmesi herkes için iyidir ama insanlar o kadar alışmış ki İntel işlemcilere direk önyargı ile yaklaşıyorlar ve sanki İntel onlara para veriyormuş gibi savunuyorlar. İntel işlemciler ile sorun yaşayan insanlar da var ama çok fazla konuşulmuyor ya da çözümü basit oluyor. Biraz sıcak bakmaya çalışın Ryzen işlemcilere. Ne demek istediğimi anlarsınız umarım. Şu ana kadar stock soğutucusu ile yanında verilen hediye oyunlarla beni çok memnun etti Amd. To be continue...
i5-9400f 2600X geçiyor. AMD kullananalar hep haklı. Biz de diyoruz ki kardeşim FPS geçiyor i59400f 8. nesil işlemci AMD 2600 2600X falan bir tutmayın.Overclocked R5 2600 = 9400F = Hemen hemen aynı FPS. Ama Ryzen oyuncu işlemcisi değil. Sebep? Çünkü ucuz.
Kaldı ki burada bahsedilen 2600X.
Çok mantıklıymış gerçekten ya. Burada Ryzen'in F/P açısından övülmesi gerekirken, yermişsin.
Ne yapıp ediyorsun gelene geçene Intel öneriyorsun. Sonra da AMD fanatikliğinden bahsediyorsun.
Az yukarıda adama 8. nesil işlemci bile önermişsin. Nerede kaldı ileriye dönüklük? 2 - 3 Senede bir işlemci değiştirmiyor ki herkes.
Ayrıca şunu kimse hesaba katmıyor, şu ana kadar çıkmış oyunların büyük bir kısmı tek çekirdek ile çalışsa da, bundan sonra çıkacak oyunların çoklu çekirdek isteyeceği söyleniyor. Metro Exodus gibi felaket grafikli oyunlar çıkacak mesela. Bunu hiçbir Intel'ci hesaba katmadan kafasına göre 9400F, 8400 falan öneriyor.
9600K al demişsin adama biraz daha yukarıda. Adamın açtığı konu 9400F vs 2600X. Sen gidip ikisini de önermem diyorsun. Neden? 9600K alsın çünkü. Sürekli isteğin ve bütçenin dışında ürünler önermeyi ne kadar çok seviyorsunuz.
Adamın onu alacak parası olsa ondan ya da ona eşdeğer bir işlemci alır abi zaten. Lütfen ya.
Ben 2060'lık sisteme biraz daha para basıp 9600K alıp, bir de ekstra soğutmaya falan da para vermek zorunda kalınca zaten benim cebimden 2600X'lik bir sisteme 2070'lik bir ekran kartı dizebilecek bir para çıkıyor. E ben de gidip o zaman 2600X yerine, 9600K alıp ekstradan soğutucu da alıp ekstra para vereceğime, gider o ekstra parayı 2060 yerine 2070 almaya kullanır, 2060 ve 9600K kombosundan daha fazla FPS alırım.
Lütfen birazcık düşünerek yazın gözünüzü seveyim.
Herşeyden önce ilk üslubunu düzelt. burada birşey yarıştırmıyoruz insanlar destek arıyor ve destek olmak isteyenler de önerilerini yorumlarını eleştirilerini ÜSLUBUYLA belirtiyor. Önce saygı ve hoşgörü @RAHATSIZi5 9400 f 2600x geçiyor sen ne anlatıyon ya amd kullananalar hep haklı bizde diyoruzki kardeşim fps geçiyor i5 9400f 8.nesil işlemtici amd 2600 2600x felan bir tutmayın kaybolun ya
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.