Overclocked R5 2600 = 9400F = Hemen hemen aynı FPS. Ama Ryzen oyuncu işlemcisi değil. Sebep? Çünkü ucuz.
Kaldı ki burada bahsedilen 2600X.
Çok mantıklıymış gerçekten ya. Burada Ryzen'in F/P açısından övülmesi gerekirken, yermişsin.
Ne yapıp ediyorsun gelene geçene Intel öneriyorsun. Sonra da AMD fanatikliğinden bahsediyorsun.
Az yukarıda adama 8. nesil işlemci bile önermişsin. Nerede kaldı ileriye dönüklük? 2 - 3 Senede bir işlemci değiştirmiyor ki herkes.
Ayrıca şunu kimse hesaba katmıyor, şu ana kadar çıkmış oyunların büyük bir kısmı tek çekirdek ile çalışsa da, bundan sonra çıkacak oyunların çoklu çekirdek isteyeceği söyleniyor. Metro Exodus gibi felaket grafikli oyunlar çıkacak mesela. Bunu hiçbir Intel'ci hesaba katmadan kafasına göre 9400F, 8400 falan öneriyor.
9600K al demişsin adama biraz daha yukarıda. Adamın açtığı konu 9400F vs 2600X. Sen gidip ikisini de önermem diyorsun. Neden? 9600K alsın çünkü. Sürekli isteğin ve bütçenin dışında ürünler önermeyi ne kadar çok seviyorsunuz.
Adamın onu alacak parası olsa ondan ya da ona eşdeğer bir işlemci alır abi zaten. Lütfen ya.
Ben 2060'lık sisteme biraz daha para basıp 9600K alıp, bir de ekstra soğutmaya falan da para vermek zorunda kalınca zaten benim cebimden 2600X'lik bir sisteme 2070'lik bir ekran kartı dizebilecek bir para çıkıyor. E ben de gidip o zaman 2600X yerine, 9600K alıp ekstradan soğutucu da alıp ekstra para vereceğime, gider o ekstra parayı 2060 yerine 2070 almaya kullanır, 2060 ve 9600K kombosundan daha fazla FPS alırım.
Lütfen birazcık düşünerek yazın gözünüzü seveyim.