i5 9600 ve GTX 1660 Ti Texture Flickering ve uzak nesnelerde kötü görüntü

Youtube kanalımda var hepsi bakabilirsin olaylara.
İzledim videonu, çok teşekkür ediyorum yardımların için bahsettiğin ayarları teker teker ben de uygulayacağım. Umarım stabil bir biçimde oyunlarımı oynarım. Zaten ilerleyen zamanlar da mutlaka çözeceklerdir şu driver sorunlarını.

Konsolda da var bu sorun. Boyutu değişiyor ama var. Hatta benim televizyonumda da var.

Direkt AMD de yaşayan var araştırın bakın.
Ayrıca parçanın ömrünü falan kısaltmıyor ne alakası var?
Parçaların ömrünün oynadığın ayarlarla alakası bile yok.
O bahsettiğin kaliteye çekince power dan daha fazla güç çekecek ektan kartı. Sistem yeterli gücü alamazsa bir süre sonra kasma,donma veya görüntü bozukluğu gibi sorunlar baş gösterebilir ki o günler geldiğinde parçanın garantisi de bitmiş olabilir. Bu yüzden kaliteye çekmeden önce fazladan güç verebilecek bir power a sahip olduğunuzdan emin olun.

P
O bahsettiğin kaliteye çekince power dan daha fazla güç çekecek ektan kartı. Sistem yeterli gücü alamazsa bir süre sonra kasma,donma veya görüntü bozukluğu gibi sorunlar baş gösterebilir ki o günler geldiğinde parçanın garantisi de bitmiş olabilir. Bu yüzden kaliteye çekmeden önce fazladan güç verebilecek bir power a sahip olduğunuzdan emin olun.
Dostum en fazla 30Watt daha fazla çeker.(o kadar bile olmaz fark olmaz büyük ihtimalle çözünürlük değiştirmiyoruz burda) Ki PSU yetmemesi durumunda en kötü sistem siyah ekran verir, sistem resetlenir, ya da sistem aniden kapanır. Bunlar kalıcı sorunlar değil PSU değiştirince düzelir. Aynı şekilde donma kasma da olabilir ama kalıcı olmaz.
Ki bu durumlar genelde PSU çok düşük kalınca oluyor onun dışında sadece oyundan atmakla bile yetinebilir.
Sizin dediğiniz olaylar fazla voltaj durumunda olur. Buda karta O.C yaparken olabilir. Eğer gereğinden fazla veya az voltaj verirsen karta zarar gerebilir.
Lütfen daha fazla kaliteye almakla kartın zarar görmesini bağlama yanlış bilgilendirme yapıyorsun.
Kalite sadece görüntüyle alakalı kalite yüksek olursa daha az FPS alırsın bu kadar. Ama o tırtıklar falan gider.
Bu arada sadece Kaliteye al daha sonra 3D ayarlardan dikey eşitlemeyi kapat. Sonra uygula bu kadar TAA falan açma görüntü bulanıklaşır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gördüğün gibi adamlar 2080Ti lı sistemi 450W PSU ile çalıştırıyor. Ve çözünürlük değişmediği sürece sıkıntı olmuyor çözünürlük değişince dediğim gibi kapanıyor. Ama bileşenlere kalıcı bir zarar gelmiyor.

Son düzenleme:

Kulübe hoşgeldin Recep & Ali Bey de bu durumun çıkmaz olduğunu biliyorlar ve kurcalamiyorlar bile ki yardımcı olmuyorlar

Kulübe hoşgeldin Recep & Ali Bey de bu durumun çıkmaz olduğunu biliyorlar ve kurcalamiyorlar bile ki yardımcı olmuyorlar
Çünkü çözülebilecek bir sorun olsa firmalar çözeldi. Bazı firmalar artık bunu sorun olarak bile değerlendirmiyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
dediğin olay bu videodaki uzaktaki demirlerde oluşan olay mı?
Eğer bu ise geçmiş olsun. Çözümü yok.
Anca azaltabiliyorsun ama yine titriyor uzaktaki özellikle demirler.
Senden kaynaklı değil çoğu kişide var.

Benim arkadaşımda böyle hiç bir sorun yok ama bende var bu şekil oyun oynanmaz dostum adamın gözleri bozulur

Bununla alakalı bir video çekebilir misin? Hangi oyunda yaşıyorsan bunu. Seninkini de merak ettim çünkü deminden beri güya bu sorunu yaşayan arkadaşların videolarına bakıyorum. Yani bahsettikleri şey sizin sandığınız gibi bir sorun değil. Aşağı yukarı her oyunda olan şeyler. Kaldı ki bazı arkadaşlar PUBG den falan video koymuşlar. E o da normal. PUBG grafik olarak iddiası olmayan online bir oyun. Online olduğu için bu tarz tırtıklanmalar, gölge sorunları gayet normal. Yukarıda bir arkadaş Dark Souls 2 videosu atmış. Ona da baktım. Hiçbir sorun yok. Otlarda özellikle o tırtıklanma gözüküyor ki yani bu tamamen oyunun kendisiyle alakalı bir durum. Hatta demin oyunu bizzat kendim açtım baktım. Tırtıklanmalar vardı. Ama çözünürlüğü 4k ya alınca neredeyse tırtıklanma kalmadı. Yani demek istediğim şu ki, attığınız videolara dayanarak söylüyorum, ortada bir sorun yok ki çözümü olsun.

Bununla alakalı bir video çekebilir misin? Hangi oyunda yaşıyorsan bunu. Seninkini de merak ettim çünkü deminden beri güya bu sorunu yaşayan arkadaşların videolarına bakıyorum. Yani bahsettikleri şey sizin sandığınız gibi bir sorun değil. Aşağı yukarı her oyunda olan şeyler. Kaldı ki bazı arkadaşlar PUBG den falan video koymuşlar. E o da normal. PUBG grafik olarak iddiası olmayan online bir oyun. Online olduğu için bu tarz tırtıklanmalar, gölge sorunları gayet normal. Yukarıda bir arkadaş Dark Souls 2 videosu atmış. Ona da baktım. Hiçbir sorun yok. Otlarda özellikle o tırtıklanma gözüküyor ki yani bu tamamen oyunun kendisiyle alakalı bir durum. Hatta demin oyunu bizzat kendim açtım baktım. Tırtıklanmalar vardı. Ama çözünürlüğü 4k ya alınca neredeyse tırtıklanma kalmadı. Yani demek istediğim şu ki, attığınız videolara dayanarak söylüyorum, ortada bir sorun yok ki çözümü olsun.
Tıtıklanma oyunlarla alakalı bir sorun biz jagiies den bahsediyoruz araştırabilrisin

Jaggies tıtıklanma demek zaten.
Texture flixkering bir tırtıklanma sorunu. Nesnelerin haraket ediyor veya titriyormuş gibi görünmesinin sebebi bu.
Dostum normal çünkü texture flickering bir antialaising sorunu. Antialaising yükseltirsen texture flickerin azalır bu yüzden yeni oyunlarda olmuyor. Ama örnek veriyorum CS'de ben eski bilgisayarımda yaşamıyordum.
Ekstra olarak televizyonda olması sinir bozucu.

Mesela bu adam da atmış jaggies falan filan diye. Halbuki MSAA'yı açtığında tırtıklanmaların yok olduğunu kendiniz de görebilirsiniz. Eğer sizdeki sorun dediğiniz de bu videodaki gibiyse tekrar söylüyorum. ortada bir sorun yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı