i5 9600K ve GTX 1060 Düşük GPU Kullanımı

Rahmi Tura n

Centipat
Katılım
19 Nisan 2020
Mesajlar
5
Sistemim:
  • i5 9600K.
  • MSI GTX 1060 3GB.
  • 8 GB DDR4 2400 MHz RAM.
  • MSI Z370 Krait Gaming.
  • 650W PSU kasa.
  • İşlemci soğutucu standart.
RAM'den dolayımı böyle oluyor %100 CPU %80 %90 oyunda böyleyken GPU ise %20 %25 genel toplam boştayken CPU %3 sorun yok oyunda GPU az kullanıyor CPU fazla %100 CPU olunca da FPS düşüyor.
 
Merhaba,
Bende de Intel i5 9600K işlemci MSI 1060 Gaming X 6 GB ekran kartı var (geçici olarak almıştım ekran kartını halen duruyor neyse) diğer parçalarından dolayı bu sıkıntıyı yaşayacağını sanmam. Çncelikle sana tavsiyem Malwarebytes ile sistemi bir tarattır. PC restart edecek kendisi zaten. PC restart ettikten sonra normal şartlarda dediğin kullanım oranlarının tersi olması lazım. Örneğin; GPU %100 kullanırken işlencin %60-70 kullanması lazım. Üstüne çıkmaz bile ama senin söylediklerinde bir terslik var, bana kalırsa oynadığın oyunlardan kaynaklanıyor. Bende bir sürü oyun var, hiç böyle bir sorun yaşadım. Sadece Cyberpunk 2077'de bu sorunu yaşadım ancak oyunu deneme amaçlı korsan indirmiştim. Haricindeki orijinal olarak oynadığım oyunlarda sorun yaşamadım. Kısacası diyeceğim o ki sisteminde virüs olabilir veya oynadığın oyunların optimizasyonu ya da korsan ise özellikle korsan oyunlarda crackleri sıkıntılı oluyor. Malwarebytes ile tarama yaptıktan sonra CS:GO gibi ücretsiz orijinal olarak alıp deneyebileceğin bir oyunda test edip bize görüşlerini bildirmeni rica ederim.
Dip not: Benim sistemde sürekli PC restart gibi saçma olaylar oluyordu anlamsız saçma olaylar aynı senin yaşadığın gibi önceleri RAM satın aldım, değiştirdim. Power kontrol ettim, ne test programları neler kullandım, bir türlü düzeltemedim. Sonrasında format atarak anlamsız bir şekilde çözdüm sorunu. Önemli bir verin yoksa ya da yedekleyebiliyorsan temiz bir format atmak da işe yarayabilir.
 

Geri
Yukarı