i7-11700K vs i9 10850 K vs Ryzen 7 5800X

juba_s

Femtopat
Katılım
29 Temmuz 2021
Mesajlar
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba.
Son 1-2 haftadır gerçekten yoğun bir araştırma ile bilgisayar dizmeye çalışıyorum. Fakat ne yaparsam yapayım her bir parçanın farklı bir markası veya modeli ile kafayı bozdum. Şu anda 3 D modelleme, Unreal Engine motoru üzerinden render ve fazla olmamakla beraber oyun oynuyorum. Fakat sürekli parçalar arasında git gel yaşıyorum özellikle de işlemci seçiminde. İlk olarak bu üç işlemcide kalmamın sebebi her biri için milyonlarca yorum olmasıydı. Üçünü karşılaştırdığımda her biri için farklı sitelerde farklı yorumlar okuyorum (i7-11700K kum israfı gibi).aklımda ki soru ise şu işlemci için ayırabileceğim bütçe 5 bin TL. Ve üç üründe ınventus mağazasında benzer fiyatlardalar. Gerçekten sitelerde dolaşmaktan bıktım. Özetlemek gerekirse hangisini seçmeliyim? Sebebi nedir? Şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
5000 lira veriyorsunuz az daha ekleme şansın var mıdır bilmiyorum ama bu hepsini tokatlar. Özellikle çoklu çekirdek performansı olarak. Zaten sen bu doğrultuda kullanacaksın.
Veremem dersen 5800X. Zaten diğer ikisine yapacağın örneğin anakart masrafı 5800X'i çok daha alınabilir bir işlemci yapıyor.
 
İndirimleri bekleyip 5900X almak en iyi seçeneğin olacaktır. Genellikle 2 haftada bir İncehesap'da indirime giriyor.
 
İlk olarak herkese çok çok teşekkür ederim.Fakat tüm sistemimi inventus üzerinden topladığım için oradaki fiyatlar ile hepsiburada gibi firmalar arasında farklar oluyor(Inventus-6.5k Hepsiburada-5.5k gibi).Sizden son bir ricam olucak acaba 5800x için önerebileceğiniz (1.500-2.000) arası anakartlar nelerdir ?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı