Çözüldü i7 11800H ile RTX3070M darboğaz yapar mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

NecroBit

Megapat
Daha fazla  
RAM
16GB
SSD veya HDD modeli
M2 SSD 1TB Samsung
Ekran Kartı: RTX 3070 Laptop GPU
İşlemci: i7-11800H

Selamlar dostlar. Görseldeki değerlere göre sizce bir darboğaz sorunu söz konusu mu? Oyunda ekranı hızlıca hareket ettirdiğimde de yırtılmalar söz konusu.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-01-08 005000.png
    Ekran görüntüsü 2023-01-08 005000.png
    99,4 KB · Görüntüleme: 271
Çözüm
@NecroBit sorunu çözebildinmi hocam son durum nedir?
Çözüldü hocam düzeltmem gerekiyordu benim hatam. Garanti kapsamında anakart değişimi yapıldı. Şimdi hem eskisinden çok daha iyi sıcaklık değerleri alıyorum, hem sorun ortadan kalktı. Tek sorun fan sesi, o da sinek problem fazla rahatsız etmiyor. İlgine sağlık :)
Kesinlikle haklısınız ve evet düzgün bir şekilde yüklendi. DDU yöntemi ile kaldırıp kaldırıp eski sürümler de dahil olmak üzere defalarca temiz kurulum yaptım.

Forumdaki kıymetli bir arkadaşın fark ettiğine göre (attığım görüntü aşağıdakidir) ekran kartı MHz değeri anlık olarak belirli periyotlarla 210'lara kadar düşüyor. Bununla ilgili olabileceğini düşündü kendisi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kesinlikle bu adımda kontrol edildi. %100'de. En düşüğünü dahi %100'e çektim fakat nafile.

Garip hocam. Tüm yolları denemişsin gibi duruyor DDU'ya kadar. Format denedin mi?

Hocam belki experience ile ilgilidir. 517.48 sürümünü kurup denermisin sorunun düzelip düzelmediğini.
Neden özellikle bu sürümü önerdiniz? Orijinal sayfasında benim model için bu sürüm mevcut değil ama deneyebilmek için harici kaynaklardan bakacağım çünkü

Evet BIOS kesinlikle olabilir. Eski sürüm sitede var ise eskisine geçip deneyin düzelip düzelmediğini hocam. BIOS her şeye etkendir.
Riskli olduğu söyleniyor birtakım sayfalarda ama emin olamadım bu yüzden

Neden özellikle bu sürümü önerdiniz? Orijinal sayfasında benim model için bu sürüm mevcut değil ama deneyebilmek için harici kaynaklardan bakacağım çünkü.

Riskli olduğu söyleniyor birtakım sayfalarda ama emin olamadım bu yüzden.

BIOS güncellemesi esnasında bilgisayar kendisi açılana kadar hiçbir şeye ellemezseniz bir şey olmaz.
NVIDIA'nın bana göre en sorunsuz driveri 517.48 üst sürümleri kurunca oyunlarda GPU kullanımı bir anda düşüyordu bende.

Güvenilir kaynaktan indirdiğinize emin olun. Dediğim gibi bu olmaz ise sorun kesinlikle BIOS. Göz önünde bulundurun.

Güvenilir kaynaktan indirdiğinize emin olun. Dediğim gibi bu olmaz ise sorun kesinlikle BIOS. Göz önünde bulundurun.

@NecroBit düzeldi mi hocam?
Maalesef. BIOS geri döndüremedim bir çeşit engel var sistem güvenliği ile alakalı. Pes ettim. Zehir oldu 1 hafta bana, servisini arayacağım bugün

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı