Çözüldü i7 11800H ile RTX3070M darboğaz yapar mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

NecroBit

Megapat
Daha fazla  
RAM
16GB
SSD veya HDD modeli
M2 SSD 1TB Samsung
Ekran Kartı: RTX 3070 Laptop GPU
İşlemci: i7-11800H

Selamlar dostlar. Görseldeki değerlere göre sizce bir darboğaz sorunu söz konusu mu? Oyunda ekranı hızlıca hareket ettirdiğimde de yırtılmalar söz konusu.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-01-08 005000.png
    Ekran görüntüsü 2023-01-08 005000.png
    99,4 KB · Görüntüleme: 272
Çözüm
@NecroBit sorunu çözebildinmi hocam son durum nedir?
Çözüldü hocam düzeltmem gerekiyordu benim hatam. Garanti kapsamında anakart değişimi yapıldı. Şimdi hem eskisinden çok daha iyi sıcaklık değerleri alıyorum, hem sorun ortadan kalktı. Tek sorun fan sesi, o da sinek problem fazla rahatsız etmiyor. İlgine sağlık :)
Özellikleri beni etkileyince alttaki koca yazıya odağım azalmış, gözümü kör etmiş. Şimdi fark ettim. Kötü olmuş. E bu performans düşüşü hakkındaki düşüncesi neymiş mr. Gigabyte'ın?

Sevgili Burak,

Mevcut BIOS sürümünde herhangi bir sorun var mı? Temel olarak, öngörülemeyen sorunlara neden olabileceğinden, kullanıcılara BIOS sürümünü önceki sürüme geri yüklemelerini önermiyoruz.

Sistemimiz aracılığıyla daha fazla destekleyebileceğimiz herhangi bir şey varsa, lütfen bize ürün seri numarasını, sürücü / BIOS / ec / yardımcı program sürümünün ekran görüntülerini denetim merkezi > güncelle'de ve satın alma fişinin görüntüsünü sağlayın. Gerekli bilgileri aldıktan sonra, yardımcı olmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. 7 gün içinde güncelleme yapılmayan vakalar, daha fazla bilgi alınana kadar kapatılacaktır.

Saygılarımızla,
Gigabyte.

İhtiyaçlarınızı karşılamamız bizim için çok önemlidir. Hizmetimizle ilgili deneyiminizin olumlu ve üretken olduğundan emin olmak için lütfen tıklayıp bir "memnuniyet anketi" göndererek bize değerli geri bildirimlerinizi verin.

Gigabyte, müşterilerimizin gizlilik endişelerini ciddiye almaktadır. Toplanan tüm veriler yalnızca dahili kullanım içindir.
Böyle bir metin attılar fakat destek talebini kapatmışlar yeni destek talebi açınca da cevaplamadılar kaldı böyle :D

2 yıl boyunca hakkım yenildi, kandırmaya çalıştılar beni. Eğitim hayatımın bir süresi bunlar yüzünden bilgisayarsız geçti (mühendislik okuyorum yani).
O yüzden seve seve anayasayı ezberledim. :D
Herkesin Anayasa Hukukunu okuması tavsiye ediliyordu. Mantıklı. Gerçekten çok yakınıyorum bu dertten. Coğrafya kaderdir diyip duruyorlar da artık illallah ettim. Türk HP destek hattına ilk günlerde yazıyordum bir sorunla ilgili. "Format at geçer" diyorlardı, yabancı teknik servisle bizzat iletişim kurunca adamlar bana ve bir de ayrı olarak alacak olan destek ekibine özel zarf yolladı. Kabaca "bu adamla ilgileneceksiniz" yazıyordu.

Sevgili Burak,

Mevcut BIOS sürümünde herhangi bir sorun var mı? Temel olarak, öngörülemeyen sorunlara neden olabileceğinden, kullanıcılara BIOS sürümünü önceki sürüme geri yüklemelerini önermiyoruz.

Sistemimiz aracılığıyla daha fazla destekleyebileceğimiz herhangi bir şey varsa, lütfen bize ürün seri numarasını, sürücü / BIOS / ec / yardımcı program sürümünün ekran görüntülerini denetim merkezi > güncelle'de ve satın alma fişinin görüntüsünü sağlayın. Gerekli bilgileri aldıktan sonra, yardımcı olmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. 7 gün içinde güncelleme yapılmayan vakalar, daha fazla bilgi alınana kadar kapatılacaktır.

Saygılarımızla,
Gigabyte.

İhtiyaçlarınızı karşılamamız bizim için çok önemlidir. Hizmetimizle ilgili deneyiminizin olumlu ve üretken olduğundan emin olmak için lütfen tıklayıp bir "memnuniyet anketi" göndererek bize değerli geri bildirimlerinizi verin.

Gigabyte, müşterilerimizin gizlilik endişelerini ciddiye almaktadır. Toplanan tüm veriler yalnızca dahili kullanım içindir.
Böyle bir metin attılar fakat destek talebini kapatmışlar yeni destek talebi açınca da cevaplamadılar kaldı böyle :D
İlginç ve üzücü. HP bu konuda çok daha ilerde. Bizzat iletişim kurabiliyorsun birçok yolla. Adamların whatsapp iletişim hattı ve diğer ekip birbirinden bağımsız hareket ediyorlar.

Herkesin anayasa hukukunu okuması tavsiye ediliyordu. Mantıklı. Gerçekten çok yakınıyorum bu dertten. Coğrafya kaderdir deyip duruyorlar da artık illallah ettim. Türk HP destek hattına ilk günlerde yazıyordum bir sorunla ilgili. "format at geçer" diyorlardı, yabancı teknik servisle bizzat iletişim kurunca adamlar bana ve bir de ayrı olarak alacak olan destek ekibine özel zarf yolladı. Kabaca "bu adamla ilgileneceksiniz" yazıyordu.

Hocam o zaman yabancı teknik servise mail atın TeamViewer ile onarım yapıyorlar ise yardımcı olabilirler bir ihtimal.

İlginç ve üzücü. HP bu konuda çok daha ileride. Bizzat iletişim kurabiliyorsun birçok yolla. Adamların WhatsApp iletişim hattı ve diğer ekip birbirinden bağımsız hareket ediyorlar.

Gigabyte'nin Türk yetkili servisi 1-2 yıl önce kapandı diye biliyorum birkaç konuda okumuştum. Yazık iyice araştırmadım Reddit'te onlarca konu var bu sorun hakkında para israfı gerçekten.

HP nin servisi piyasadaki en iyilerden diyebilirim. Sorun tespit edildiğinde anında çözüm sağlıyorlar. Ama servislerine sıkıntının olduğunu kanıtlamanız 2 yıl sürebilir :D

Yani evet herkes okumalı, ama yine de şirketler bize haklarımızı düzgünce söylemesi lazım. En iyi hizmeti sunmaya çalışması lazım.
Yapmıyorlar maalesef. Servise kargo ile yolladığımda bir gün kontrol edeyim dedim ne durumda. bir baktım BDH iletişim kabul etmemiş. Diyorum neden kabul edilmemiş kargoya, "Bu cihaza hizmet veremiyoruz" denilmiş. 2 kere geri dönmüş. Araya araya anca kabul ettirdim.

Sonra beni aradılar. Ömrümde ilk defa bu kadar ayrıcalıklı hissettim. "Beyefendi siz üst ürünlerimizi kullanan sayılı müşterilerimizdensinizler, size bizzat yardımcı olacağımlar, en ufak bir sorunda direkt beni arıyorsunuzlar" neler neler. HP müşteri desteği açısından fena değil ama belli bir merkezleri yok gibi. Sanki her bir birimi birbirinden çok çok ayrı bağımsız ekipler gibi.

Hocam o zaman yabancı teknik servise mail atın TeamViewer ile onarım yapıyorlar ise yardımcı olabilirler bir ihtimal.

Gigabyte'nin Türk yetkili servisi 1-2 yıl önce kapandı diye biliyorum birkaç konuda okumuştum. Yazık iyice araştırmadım Reddit'te onlarca konu var bu sorun hakkında para israfı gerçekten.
Ayıp olmazsa sorması siz ne kadara almıştınız ve ne zaman almıştınız?

Yapmıyorlar maalesef. Servise kargo ile yolladığımda bir gün kontrol edeyim dedim ne durumda. Bir baktım bdh iletişim kabul etmemiş. Diyorum neden kabul edilmemiş kargoya, "bu cihaza hizmet veremiyoruz" denilmiş. 2 kere geri dönmüş. Araya araya anca kabul ettirdim.

Sonra beni aradılar. Ömrümde ilk defa bu kadar ayrıcalıklı hissettim. "beyefendi siz üst ürünlerimizi kullanan sayılı müşterilerimizdensinizler, size bizzat yardımcı olacağımlar, en ufak bir sorunda direkt beni arıyorsunuzlar" neler neler. HP müşteri desteği açısından fena değil ama belli bir merkezleri yok gibi. Sanki her bir birimi birbirinden çok çok ayrı bağımsız ekipler gibi.

Ayıp olmazsa sorması siz ne kadara almıştınız ve ne zaman almıştınız?

18 Mayıs 2022'de almıştım hocam indirim vardı 23000 TL'ye aldım almaz olaydım.

HP nin servisi piyasadaki en iyilerden diyebilirim. Sorun tespit edildiğinde anında çözüm sağlıyorlar. Ama servislerine sıkıntının olduğunu kanıtlamanız 2 yıl sürebilir :D
2 yılım yok ki benim. Şakam yok kenara koyar, çöpe atarım ama bu işlemlerle uğraşamayacak kadar yorgunum. Hani gerçekten bıktım. Memlekete format lazım direkt

18 Mayıs 2022'de almıştım hocam indirim vardı 23000 TL'ye aldım almaz olaydım.
Benim aldığım tarihlerde almışsınız. Ben de diyordum HP olmasaydı muhtemelen Gamegaraj alırdım diye.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı