i7 12700H laptopa overclock yapılır mı?

Soğutucuyla peki.

Ama yapılıyor mu?

Yapılır, fakat işlemciniz zaten Turbo frekansta 4.70 GHz gibi yüksek değerlerde çalışıyor. Üstelik OC yapsanız bile istediğiniz verimi alamayabilirsiniz ısınma durumu söz konusu olacaktır. Dizüstü bilgisayara OC önermiyorum zarar verme ihtimaliniz yüksek.

Yapılır, fakat işlemciniz zaten Turbo frekansta 4.70 GHz gibi yüksek değerlerde çalışıyor. Üstelik OC yapsanız bile istediğiniz verimi alamayabilirsiniz ısınma durumu söz konusu olacaktır. Dizüstü bilgisayara OC önermiyorum zarar verme ihtimaliniz yüksek.
Teşekkürler hocam bu kadar anlattıgın için ama güçlü bir soğutucu alırsam pekı

Teşekkürler hocam bu kadar anlattıgın için ama güçlü bir soğutucu alırsam pekı.

Güçlü bir dizüstü bilgisayar soğutucusu alıp olabilecek riskleri göz önüne alıyorsanız tabii ki deneyebilirsiniz. Fakat bu işlemi araştırıp yapmanızda fayda var GHz değerlerini program aracılığıyla değiştirebilirsiniz. Olabildiğince hassas olmanız gerekir.

Yaptığınız işlemi 3. parti programlar aracılığıyla yapmak zorundasınız anakart üzerinden yapamazsınız söylediğiniz işlemciye çarpan kilidi yüzünden resmi olarak hız aşırtma yapmanız mümkün değil.

Güçlü bir dizüstü bilgisayar soğutucusu alıp olabilecek riskleri göz önüne alıyorsanız tabii ki deneyebilirsiniz. Fakat bu işlemi araştırıp yapmanızda fayda var voltaj ve GHz değerlerini program aracılığıyla değiştirebilirsiniz. Olabildiğince hassas olmanız gerekir.

Yaptığınız işlemi 3. parti programlar aracılığıyla yapmak zorundasınız anakart üzerinden yapamazsınız söylediğiniz işlemciye çarpan kilidi yüzünden resmi olarak hız aşırtma yapmanız mümkün değil.
Pekı. İşlemci iyimi

İşlemciniz zaten güçlü bir işlemci piyasadaki tüm oyunları rahat rahat oynatır performansı da güzel olur. Şahsen overclock yapmaya gerek yok. Ayrıca o işlemci normal hızında bile ısınan bir işlemci overclock demek ekstra sicaklik demek. Sıcaklık arttığında işlemci gucu kısacağı için performansınız kayda değer derecede artmaz boşuna işlemci sıcak çalışmış olur.

Muhtemelen nitro 5 veya monster pc'ye sahipsiniz. Soğutucuların çoğu pek bir işe yaramıyor. Pc altını yüksekte tutmanız yeterli. OC'yi geçtim zaten throttle yapıp tam güçte çalışmayacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı