i7-12700H RTX 3060 sistem 96 dereceye ulaşıyor

Cihaz geldiğinde testini daha kapsamlı yapman daha iyi olacaktır. OCCT programını indirip yükte işlemcinin sıcaklığına bakabilirsin. FurMark testi indirip ekran kartının sıcaklığına bakabilirsin. Cihazın bakımları geldiyse sıcak çalışması doğal zaten de bence temizlendikten sonra o kadar sıcak çalışacağını düşünmüyorum. Max değerlere değil de ortalama değerlere bakmanı da ayrıyeten tavsiye ederim.

Bu arada cihaz TUF olsa bakımlı olsa dahi bu sıcaklıklara normal derdim de Victus 16ların daha serin çalıştığını düşünüyorum.

Hocam ekran kartı sabit 86 işlemci 90 bana çok sağlıklı gelmedi. Hiç oyuncu laptopu kullanmadım, sorma gereksinimi duydum.

Hocam ekran kartı sabit 86 işlemci 90 bana çok sağlıklı gelmedi. Hiç oyuncu laptopu kullanmadım, sorma gereksinimi duydum.

Hocam sabitse ve hiç değişmiyorsa bakımsızlıktan veya soğutma sistemi cihaza yeterli gelmiyordur. Misal Nitro 5 i5 işlemciyi soğuturken i7'yi soğutamıyordu kendim kullanmadım ancak internetten gördüğüm kadarıyla öyleydi. Victus 16 soğutma olarak bana başarılı geliyor ancak sendeki cihaz sanırım 2022 sürümü onu hiç bilmiyorum. Temizlendikten sonra da bir testini yaparsın.

Macun kurumuş ve fanlar dolmuş. İşlemci 95dereceden sonra performans kısar, aynı şekilde NVIDIA ekran kartlarının limitide 87 derecedir 86 görüyorsa büyük ihtimal performans kısıyordur. Turbo kapatmak vs geçici çözümdür illaki o temizlik yapılması gerekir.

Masaüstü'den laptopa geçmiştim aynı sorun bende de oluşmuştu. Bazı modeller çok fazla ısınıyor. Bende de 3060 var işlemci 100 derece de ekran kartı 80 de çalışıyor ve bu değerler berbat. Masaüstünde işlemci sıcaklığını maksimum 75 görüyordum hayatımın pişmalığını yaşadım geçmeye.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı