i7 12700H RTX3050 Ti Valorant düşük FPS sorunu

Pikeas

Hectopat
Katılım
10 Ocak 2021
Mesajlar
87
Yer
İzmit
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Seslendirme ve Dublaj Sanatçısı

Bu laptopa sahibim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Laptop markaları farklı olsa da yukarıda bıraktığım YouTube linkinde adam Valorant'ta 350-450 FPS arası alıyor. Bense aynı bileşenlere sahip olmama rağmen Valorant'ta 120-180 FPS arası gidip geliyorum. Bunun sebebi nedir ve çözüm için ne yapmalıyım?
 
Şarja takılı şekilde ve güç seçeneklerini yüksek performansa alıp dener misiniz?

Aklınıza gelen tüm basit çözümleri denedim.
-Şarja takılı ve pil ayarları yapıldı.
-NVIDIA Denetim Masası ayarları ayarlandı.
-GeForce Experience ayarları yapıldı.
-Oyun içi ayarları yapıldı.
-Windows ayarları yapıldı.

Bunlar aklıma gelenler. İnternetteki bütün FPS arttırma seçeneklerini denedim fakat etki etmedi. İşin garibi oyun ayarlarını high ayarlarda oynuyorum aynı FPS bütün ayarları lowa çekiyorum yine aynı FPS değerlerini alıyorum.

@Recep Baltaş ?

Yok mu çözecek birileri??

@Ali Güngör
 
Son düzenleme:
V-Sync tarzı teknolojiler açık olduğunda karşılaşılır bu sorunla, o da değilse bilgisayarın performansını MSI Afterburner ile GPU ve CPU Watt tüketimlerine ve kullanım oranlarına bakarak inceleyebilirsiniz.
 
V-Sync tarzı teknolojiler açık olduğunda karşılaşılır bu sorunla, o da değilse bilgisayarın performansını MSI Afterburner ile GPU ve CPU watt tüketimlerine ve kullanım oranlarına bakarak inceleyebilirsiniz.

V-Sync ayarını bildiğim her yerden kapattım. Ayrıca V-Sync olduğunu düşünmüyorum. Hiçbir şekilde FPS artmıyor. Herhangi bir oyunda Ultra Low ve Ultra high+RTX ayarlar arasında 5-6 FPS'lik far var. Bu nasıl mümkün olabiliyor? Ve bu olanlar olurken sıcaklık seviyeleri cpu ve gpu peek 70 derece.

@Ali Güngör
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı