i7 13700K MSI anakartta undervolt ayarları nasıl yapılır?

B1rumutt

Picopat
Daha fazla  
Anakart
Msı z790 gaming plus wifi Ddr5
İşlemci
İ7 13700k
i7 13700K işlemcim stok ayarlarda AIDA64 programı ile test ettiğimde 100 dereceye kadar ulaşıyor. YouTube'dan bulup yaptığım ayarla 91 92 derece görüyor. İşlemciyi daha da soğutabilmem için nasıl bir ayar yapmam lazım?
Ayar:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

100 derece mi? Hem de stok ayarlar. Hocam işlemciyi üfleyerek mi sogutuyorsun? Intel XTU kullan undervolt için. Ki muhtemelen onu kullandın

Soğutman nedir?

100 derece mi? Hem de stok ayarlar. Hocam işlemciyi üfleyerek mi sogutuyorsun? Intel XTU kullan undervolt için. Ki muhtemelen onu kullandın.

Attığım YouTube linkinden başka bir şey yapmadım.

Intel XTU programı ile yapabilirsiniz hocam. Çarpan kilidi açık işlemci oldugu icin cok rahat yapılır. BIOSla ugrasmaniza gerek yok.

Sana undervolt değil adam gibi bir soğutucu lazım. Bütçe ve kasa modeli nedir?

Neden bu soğutucu takılı? Evet AMD için zamanında (Ryzen öncesi) kestane çevir, sucuk pişir diyorduk doğru. Artık bu söylem Intel için geçerli.

Intel'i fazla hafife alıyorlar ama. Buradakiler özellikle hafife alıyor.

Sana adam akıllı bir sıvı soğutma lazım.

Intel XTU programı ile yapabilirsiniz hocam. Çarpan kilidi açık işlemci oldugu icin cok rahat yapılır. BIOS'la ugrasmaniza gerek yok.

Tamamdır bir araştıracağım.

Sana undervolt değil adam gibi bir soğutucu lazım. Bütçe ve kasa modeli nedir?

Bütçem şu anlık yok ama en yakın zamanda sıvı soğutucuya geçeceğim kasa Rampage Fusion 650W 80+. İnternette yabancılar bu tarz soğutucularla undervolt yaparak 80 dereceye kadar gelmiş onları biraz anlamaya çalışıyorum yarın sabah denemeye başlayacağım.

Hocam bu soğutucu ile bile 100 derece görmesi normal değil yani montaj falan yanlış muhtemelen.

Montaj herhalde 5 defa sök tak yaparak kontrol ederek yaptım MX-6 macun kullanıyorum. R5 1600 işlemci stok fan Max 70 derece alıyor aynı macun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı