jackjoker
Megapat
Şimdi capture Card aldım. P. Tesiye gelir. BIOS ayarlarını daha net çekebilirim. Belki gözden kaçan durumlar oluyor olabilir.
Aslında MSI daha esnek opsiyonlar sunuyor sanırım. En azından izlediğim videoların çoğunda MSI ile UV yapıldığını görmüştüm. Ama hep ASUS kullandığım için ve arayüzü de kullanışlı geldiği için öyle bir tercihte bulundum. Sidewinder'ın anakartı da MSI diye hatırlıyorum. Şu konu da detaylı bilgiler paylaşmıştı. Konu
Belki faydalı olabilir.
Aslında UV yapıyorum. O konuda problem yok. Ancak sadece Cinebench R15 de patlıyor. Diğer her şeyde oyunlar dahil sorun yok. Ama R15 de patladığı için bir yerde hata var sanıyorum.
Dün Reddit de biri offset voltaj kullanmanıza gerek yok. Llc değerlerini ve watt sınırlamalarını ayarlayarak zaten ısınmanın önüne geçiyorsunuz yorumunda bulunmuş. Dün birçok denemeler yaptım. Long time pl 175watt şort time pl 235watt ayarladım. Llc mode 3 getirdim. State değeri C8.
Bu şekilde işlemciyi en zorlayan Flight Simulator'e girdim sıcaklıklar 61-68 arasında gezindi.
Cinebench R23 de sıcaklıklar 85 derecelerde. R15 de 79 derece.
Puan olarak 31k ya yakın. 30760/30600 civarlarında alıyor.
Stres testi yaptım 79 derecelerde takılıyor.
Ben noktayı koydum gibi. Ama yine offset olayını çözmem lazım.
Muhtemelen ben offset olayında bir şeyler kaçırıyorum.
Sizde adaptive seçeneği var sadece. MSI da adaptive + offset birlikte seçilmesi gerekiyor sizde ki offset değerini yapmak için. Ama o zaman başka parametreleri de ayarlamak gerekiyor. O kısmı ben yapamadım. Aslında MSI konusunda uzman biri olsa belki yönlendirirdi.
Reddit gibi yerlerde offset kullananlar da var benim gibi kullananlarda var. Benim metot da stabilite gibi bir dert olmuyor. İşlemci için o an hangi voltaj değeri lazımsa kullandığından çökme yok. Pl de watt sınırlaması getirdiğim için de anakart buna göre voltaj ayarlaması yapıyor. Yük altında 1.289v gibi değerler gördüm. Llc ve pl Auto yani default durumlarda ki değer 1.410'lara çıkıyordu. Şu an memnunum.