i7 13700KF RTX 3060 Ti sistem alınır mı?

İşlemci gayet performanslı, ekran kartı her oyunda tatmin eder yeterli oluyorsa size gayet iyi parçalar, ancak 360mm sıvı soğutma veya kaliteli bir 240mm alın 120mm tavsiye etmem. O kasa sanırım üste 2x120mm destekliyor.

1TB Adata SSD alabilirsiniz. Soğutucu olarak da SE214XT yeterli gelecektir.

İşlemci gayet performanslı, ekran kartı her oyunda tatmin eder yeterli oluyorsa size gayet iyi parçalar, ancak 360mm sıvı soğutma veya kaliteli bir 240mm alın 120mm tavsiye etmem. O kasa sanırım üste 2x120mm destekliyor.
Anakartın VRM'leri o işlemciye yetmez. Düzgün bir anakarta geçmeye çalışınca bütçenin çok üstüne çıkıyor.

1TB Adata SSD alabilirsiniz. Soğutucu olarak da SE214XT yeterli gelecektir.

Anakartın VRM'leri o işlemciye yetmez. Düzgün bir anakarta geçmeye çalışınca bütçenin çok üstüne çıkıyor.
Yetmez derken ne gibi bir sorun oluşacak peki ?

VRM ısınmasından dolayı throttle ve belki de anakarta zarar verme. Giriş seviye anakartların üst seviye işlemcilerle kullanılmamasının bir sebebi var. O anakarta 12400-13400 takılabilir.
Şimdi özetleyecek olursak bu sistemde işlemciyi düşürsem farklı bileşenleri yükseltsem sorun çözülür mü?

VRM ısınmasından dolayı throttle ve belki de anakarta zarar verme. Giriş seviye anakartların üst seviye işlemcilerle kullanılmamasının bir sebebi var. O anakarta 12400-13400 takılabilir.
h610m'de kullandım uzun süreler oyun oynayıp edit yaptım güncel b760 anakartımla kıyaslamadım ancak oyunlarda 5.3 ghz'de çalıştı undervolt yaparak çalıştırdım hatta işlemci daha düşük sıcaklıklarda çalışsın diye şu an yaptığım gibi. Elbette tencere kapak misali bilgisayar parçaları 13700k üst seviye bir cpu sağlam bir anakart gerekir ancak b660 çalıştıracaktır.

İşlemciyi düşürdüm anakart yükselttim ve ssd ekledim. Kasa değişikliğine gittim ve sıvı soğutmayı 240 olarak güncelledim bu sistem nasıl?
@fx_5200 @AzureDragon
Güncel fiyat: 25.896 TL

Dosya Ekleri

• 111.png
    111.png
    311,1 KB · Görüntüleme: 38
İşlemciyi düşürdüm anakart yükselttim ve ssd ekledim. Kasa değişikliğine gittim ve sıvı soğutmayı 240 olarak güncelledim bu sistem nasıl?
@fx_5200 @AzureDragon
Güncel fiyat: 25.896 TL
Fiyat vs. bir yorum yapmadan ve işlemci overclock yapmayacağınızı varsayarak,
13600k
b660
daha performanslı olabilir oyunlar için.

Sıvı soğutma içinde yorumları okuyun mutlaka, msi hiç kullanmadım ancak çok tavsiye edilmediğini ve pompa arızası olduğunu bir çok yerde okudum.

b660 13. nesil için bios güncellemesi isteyebilir b760'da tak çalıştır yaparsınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı