i7 2600k Sistem Donma Sorunu

Deniz Topay

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımda yaklaşık 1 yıldır durduk yere ekran kilitlenmesi sorunu var. Hard reset ile çözülüyor ve normal bir şekilde normal hızda çalışmasına devam ediyor. Bunu ne zaman yapacağı hiç belli olmuyor. Bazen açtıktan 15 saniye sonra belki 8 saat. Bu konu ile ilgili bakmadığım forum ve imkanım dahilinde denemediğim şey kalmadı. RAM'leri test ettim. HDD'yi test ettim, ekran kartını çıkartıp test ettim. SSD aldım denedim( HDD'yi çıkardım tabi ki ), PSU'dandır belki dedim EVGA G3 850W aldım yine bana mısın demedi. Araştırdığım forumlarda Anakartı fazla vidalamak bazen kısa devreye yol açabiliyor dediler anakart 3 vidayla duruyor artık. Durduk yere ekran kilitleniyor ne yaparsam yapayım nafile resetlemeden düzelmiyor makine. Isılara da bakıyorum termal macununu düzenli olarak değiştirdiğim tower fanım var ısıdan ve tozlanmadan dolayı da olamaz temizliği tam. Bilgisayarı kendim topladım özellikleri aşağıya yazıyorum :

İntel i7 2600k
ASUS Maxımus IV GeneZ/gen3
8 GB 1333 MHz HyperX RAM
Gigabyte G1 GTX970
Samsung EVO 860 1TB (yeni)
EVGA Supernova G3 850W (yeni)

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı