İ7-3517U 85 °C'ye kadar ısınma sorunu

Yusufoz

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi akşamlar.
3 Yılı aşkın süredir kullandığım Asus K56CM Dizüstü bilgisayarım artık çok ısınmaya başladığından ötürü Termal macunun değişmesi gerektiğini düşündüm ve Termal macununu değiştirdim.
Değiştirirken işlemcinin üstündeki plastik madde kalktı ve tekrar yaptıştırdım ve Grafik yongasının tırnaklarına fazladan macun geldiği için ekran gelmeme sorunu yaşadım, fazla macunu temizledikten sonra düzeldi.
Şuan CS:GO oynarken işlemci sıcaklığım 85 Dereceyi görüyor ve oyunda aldığım fps fazlasıyla düşüyor.
Stok macun varken bu kadar çok ısınmıyordu. Acaba bir yerde bir hata mı yaptım diye düşünüyorum.
Üzerindeki macun gri renkliydi benim aldığım Cooler Master Termal macun ise Beyaz renkliydi.
Bunun herhangi bir farkı olur mu ?
Herhangi bir çözüm yolu bilen konuyu cevaplarsa çok sevinirim.

Herkese iyi sosyaller :)
cs-go-sıcaklık.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcinin bakır borusu büyük ihtimal oturmamıştır veya termal macum kalın olmuş olabilir.
Tavsiyem PC nin içini tekrar açın işlemcinin üzerini ve soğutucu bakır boruyu ıslak mendille iyi bir silin,sildiğiniz noktaya elle ellememeye çalışın termal macunu az kullanın şöyle düşünün,tabaka ne kadar az ise ısı o kadar kolay taşınır işlemcinin üzerine sürdüğünüz termal macununu güzel bi yayın sonra soğutucuyu oturttun,bakır ısı borusunun oturduğundan emin olun ve fanların tozlu olmamasına dikkat edin.

İyi sosyeller :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı