i7-3770 Sisteme GTX 1080 Ti Eklemek

mustafa uygur

Hectopat
Daha fazla  
Asus P8Z68-V marka anakartım var.

i7-3770 -3,40 GHz işlemcim var stock fan.

8 GB RAM.

AMD Readon R9 380 4 GB ekran kartım var.

600w CM PSU.

Sormak istediğim, acaba ASUS GeForce GTX1080 Ti OC 11GB GDDR5X 352Bit DX12 NVIDIA Ekran kartı alsam mı? Performans artar mı?

Yoksa RAM'i 16 GB yapsam mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Elinde R9 380 olduğuna göre büyük ihtimal monitörün 1080P. 1080 Ti modelini bu çözünürlükte kullanmak mantıksız. 2K ve 4K için alacaksan alabilirsin. 1080P için R9 380 hala yeterli, RAM yükseltmesi yapabilirsin.

öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

asıl yapmak istediğim oyunlarda fps nasıl arttırabilirim ?

örnek:Battle Field 1 ve Battle Field 4 de bile fps sorunu yaşamıyorken ara sıra Pubg de yaşıyorum

8 gb 800 mhz ram im var 2x4 gb ramlerimi yükseltsem ilave mhz si yüksek ram taksam hem sistemde uyum sağlayıp hem performansı arttırabilirmiyim ?

yada işlemcimin stock fanını değiştirsemmi daha etkili olur

yoksa 2si birdenmi ?

tavsiyelerinis ne olur bu konuda şimdiden teşekkürler.

MSI Afterburner ile işlemci, ekran kartı sıcaklıklarını kontrol ettiniz mi? PUBG'deki takılmalar RAM kaynaklı olabilir. 10 GB RAM kullandığı sahneler var PUBG'nin ayrıca optimize sorunlu bir oyun. Eğer ısınma sorunu varsa veya bariz işlemci kullanımı artıyor ekran kartı kullanımı düşüyorsa soğutucu alınabilir onun haricinde gerekmez zaten O.C bir işlemci de değil. Sonuç olarak illaki yükseltme yapılınıcaksa 8 GB RAM daha eklenip 1080 Ti ile DSR yardımıyla 2K ve 4K rahat oynanabilir.

Derdim aslında 2 k yada 4 k da değil gtx 1080 i performans için yazmıştım demekki gerek yokmuş

O halde 8 gb daha ram alayım ama bu seferde şöyle bir sorum olacak

Bilgisayarımdakiler 2x4 800mhz ddr3
Yeni alacaklarımıdamı 800 mhz ddr3 almalıyım

Yoksa mhz yi yükseltmelimiyim
Yada ne tavsiue edersin

ram.jpg
CPU-Z'den 800 MHz gördüyseniz 2 katı 1600 MHz'dir. Yeni alacağınız da aynı özelliklere sahip olmalı. Mümkünse aynı olmalı.
CPU-Z'den 800 MHz gördüyseniz 2 katı 1600 MHz'dir. Yeni alacağınız da aynı özelliklere sahip olmalı. Mümkünse aynı olmalı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı