i7 3770 ve RX 470 sistem oyunlarda takılma problemi

M. myers♤

Decapat
Güncel bir sistem diyemem ama bence yeterli bir sistemim var ancak buna rağmen misal CS:GO'da spray atarken kesilme takılma oluyor. 30 mermiyi arka arkaya boşaltmıyor, her zaman tekliyor, ara ara takılıyor oyun. Sistem bileşenlerine bakınca tek kusuru anakartta buluyorum ve bunu öğrenmek istiyorum.

Anakartım daha evvel yandığı için idareten bir anakart takmıştım, değiştirsem mi değiştirmesem mi bilemiyorum o yüzden.

Sistem bilgileri;
  • Anakart H61 H2M17
  • 8 GB RAM
  • RX 470 8 GB ekran kartı
  • 240 GB SSD (sistem ona yüklü)
  • Power 750W
  • İşlemci i7 3770
Şimdi genel olarak bakınca mana veremiyorum, her şey güncel bu arada driverler vs. PUBG'de 90-130 arası, Just Cause 4'te 40-80 arası, CS:GO'da 180-450 arası FPS alıyorum ve özellikle CS:GO'da 350 400 civarı gezen FPS ani olarak 170-180'lere düşüyor.

Tüm cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun sistemde değil de yazılımsal olabilir mi? Yani başlangıçta açılan bir şey, ya da bir program etkiliyor olabilir. Bir de her oyunda mı oluyor sadece CS:GO'da mı oluyor?

Bu arada anakartınızı yükseltmelisiniz, eğer uzun bir zamandır kullanıyorsanız.

Bir de oyunun yüklü olduğu yerdeki (D,C vb) kalan depolama alanı kaç?

Oyun içi ping değerlerini kontrol eder misin?
Konsola net_graph 1 yazarak değerleri görebilirsin.
Yarım saat bir oyun oyna değerleri kontrol et. Yüksek, düşük ve ortalama olmak üzere buraya yaz.

Sorun sistemde değil de yazılımsal olabilir mi? Yani başlangıçta açılan bir şey, ya da bir program etkiliyor olabilir. Bir de her oyunda mı oluyor sadece CS:GO'da mı oluyor?

Bu arada anakartınızı yükseltmelisiniz, eğer uzun bir zamandır kullanıyorsanız.

Bir de oyunun yüklü olduğu yerdeki (D,C vb) kalan depolama alanı kaç?

Cevap icin tesekkurler. Yazilimsal sorun oldugunu dusunmuyorum cunku bu dusunceyle formatladim pcyi win7 kurdum win10 ramden cok yiyor diye. Anakarti yukseltmeyi dusunuyorum acikcasi ama islemci k degil o yuzden z serisi anakarta gerek yok e geriye kalan anakartlarin halihazirdaki anakarttan daha iyi perormans verip veremeyecegini kestiremiyorum.
Oyun içi ping değerlerini kontrol eder misin?
Konsola net_graph 1 yazarak değerleri görebilirsin.
Yarım saat bir oyun oyna değerleri kontrol et. Yüksek, düşük ve ortalama olmak üzere buraya yaz.
Ping yok ustad ping oldugunda loss yapiyor zaten ama bu oyle bisiy degil hatta diyorum ya fps 300 den bir anda 180e iniyor. Yani mantiken 180 fps ile de bu drobu yapmamasi lazim.
İşlemcimiz aynı ve bu sorun bende de vardı RAM yükselttim çözüldü. CS GO girerken bile RAM kullanımı 9400 mb civarı. PUBG 'de 10500 üstü sürekli.
Umarim oyledir cunku elimde zaten yedekten ram var fakat anakartin tek slotu bozuk. Yeni anaakrt alip ramleri takarsam umarim benimki de cozulur.

Güncel bir sistem diyemem ama bence yeterli bir sistemim var ancak buna rağmen misal CS:GO'da spray atarken kesilme takılma oluyor. 30 mermiyi arka arkaya boşaltmıyor, her zaman tekliyor, ara ara takılıyor oyun. Sistem bileşenlerine bakınca tek kusuru anakartta buluyorum ve bunu öğrenmek istiyorum.

Anakartım daha evvel yandığı için idareten bir anakart takmıştım, değiştirsem mi değiştirmesem mi bilemiyorum o yüzden.

Sistem bilgileri;
  • Anakart H61 H2M17
  • 8 GB RAM
  • RX 470 8 GB ekran kartı
  • 240 GB SSD (sistem ona yüklü)
  • Power 750W
  • İşlemci i7 3770
Şimdi genel olarak bakınca mana veremiyorum, her şey güncel bu arada driverler vs. PUBG'de 90-130 arası, Just Cause 4'te 40-80 arası, CS:GO'da 180-450 arası FPS alıyorum ve özellikle CS:GO'da 350 400 civarı gezen FPS ani olarak 170-180'lere düşüyor.

Tüm cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Aynı işlemci bende de var 8 gb ram 1600 mhz ve 1366x768 çözünürlükte oynuyorum. Bu arada kartım RX 570 ve CS-GO'da ortalama 150 fps alıyorum. Siz nasıl 450 fps diyorsunuz ? Şaşırdım. Birde bende ekran kartı kullanımı %65 civarlarında.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı