Çözüldü i7 4771 3.7 GHz'i geçmiyor

• Konuyu başlatan akt
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 30
  • Görüntüleme 1.632
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
i7 4771 işlemcim var. Yabancı forumlarda 4.2 GHz'e kadar overclocklanabildiği belirtilmiş ancak bununla ilgili en ufak bilgi yok. Intel Extreme tuning Utility'de test yaparken işlemcim Max 57 dereceyi görüyor. Ve test yapılırken "Current/EDP limit throttling" yes-no arası gidip geliyor. İşlemcim ısınmamak için kendini kısıtladığını düşündüm. Bu ayar ile ilgili bilgi verebilecek var mı?
Not: İşlemcim 3.7 GHz'i geçmiyor. BIOS'ta Turbo mod ile ilgili her şey açık.

Dediğiniz işlemleri nasıl yapabileceğimle ilgili bir kaynak verir misiniz video ya da herhangi bir şey. Overclock ile ilgili çok fazla bilgim yok.

BIOS'a girin orada FSB veya BCLK çıkar onları 1 artır kapat gir tekrar 1 artır böylece 3-4 defa yaparsın ama 5 ve üstü için kuzey köprüsünü çizmek lazım.

Overclock kaldırabilecek bir işlemci soğutucunuz var mı?

Bugün aldım. Normalde stok fan ile boşta 50 derecede çalışıyordu ve Max 73 derece alıyordu. Şu an boşta 30 derece Max 57 derece.
BIOS'a girin orada FSB veya BCLK çıkar onları 1 artır kapat gir tekrar 1 artır böylece 3-4 defa yaparsın ama 5 ve üstü için kuzey köprüsünü çizmek lazım.
Deneyip döneceğim.

Overclock kaldırabilecek bir işlemci soğutucunuz var mı?

OC'yi aslında BCLK ile işlemciye yapmış olmuyoruz chipsete yapmış oluyoruz.

BCLK'yı 10 10 arttırabilir BCLK değeri genelde 100 200 gibi sayılardan oluşuyor zaten.

IMG_20201113_220057.jpg

IMG_20201113_220049.jpg

BIOS'dan bulamadım nereye bakmam gerekiyor? Anakartım desteklemiyor olabilir mi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı