i7 4790-GTX970 sistem oyundayken reset atma sorunu

eliteteam76

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
PC özelliklerim şöyle:
  • Anakart: MSI Z97 Gaming G3
  • İşlemci: Intel i7 4790
  • Ekran kartı: MSI GTX 970
  • RAM: 8GB (1333 MHz)
  • HDD: 1 TB
  • Monitör: HP w1907v (1440X900) 60Hz
  • Güç kaynağı: Corsair VS 650

Yüksek grafikli oyunlarda Shadow of War, The Witcher 3 gibi; bilgisayar kendini resetliyor. Ilginç olansa bilgisayar sıcaklığı 55 derecenin üzerine bile çıkmamasına rağmen. Uzun süredir bu dertten muzdaripim. Ne yaptıysam çözemedim. Güç kaynağı veya ekran kartının sorunlu olduğu düşünüyorum. Güç kaynağını servise gönderdim ve sorunsuz olduğunu söylediler. Ekran kartının ise maalesef garantisi doldu. Olay görüntüleyicisinde sorun kernel 41 olarak gözüküyor. AIDA 64 ile test ettiğimde herhangi bir sorun çıkmadı. MSI kombustor ile test edince ise bilgisayar kapanmadı ama test açıkken masaüstüne dönünce sistem tekrar reset attı. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benzer sorun bende de olmuştu. Alakasız olabilir dalga geçmeyin ama ben Bios pilini çıkartıp Bios sıfırlayarak çözmüştüm. Farkında olmadan ayarlarımı bozmuştum. Dene bir zarar gelmez. Zaten yapmışsınızdır da olsun aklıma geldi.

Öncelikle geç cevap verdiğim için özür dilerim, cezam vardı. Realtek güncellemelerini yaptım,bios pilini sıfırladım,güç seçeneklerini ayarladım ama reset sorunu halen devam ediyor.MSI Kombustor ile tam yük altındayken alınan maksimum değerleri kırmızı ile işaretledim.Anormal bir değer var mı arkadaşlar?
Adsız.png
.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yardım bekliyorum arkaşlar.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı