i7 4790k 100 dereceye kadar çıkıp bilgisayarın kapanması

Powderr

Hectopat
Katılım
1 Mayıs 2018
Mesajlar
12
Bilgisayar özelliklerim şu şekilde;
i7 4790k - Stok fan
GTX970
16GB RAM
HAF912 - Stok PSU
2 senedir kullanıyorum bu bilgisayarı ve toplama bilgisayar kendisi.

İlk olarak 1 sene önce oyun oynarken elimi bilgisayara koyuyordum ve çok sıcak hissettiriyordu, o zaman değerlere bakmayı akıl edemediğim için camı falan açıp çözmeye çalışıyordum. Sonra bilgisayarıma bir virüs girdi. Bilgisayarı açtıktan 20dk sonra Ethernet kablosu algılanıyordu ve Overwatch, PUBG oynarken bilgisayar resetleniyordu. Virüsten dolayıdır diye düşündüm ve format attım. Overwatch'ı hemen indirdim ve 10 dakika oynadıktan sonra bilgisayar kendini resetledi. Değerlere baktığımda yaklaşık 100 derece olduğunu gördüm. Daha sonra fanı çıkartıp baktım ve geri taktım, termal macunu unuttum ama onunla alakalı değil büyük ihtimal. Benim stok fanımın anakarta takılan kısımlarında eğilme olduğu için bir kere falan kaldırmak gerekiyordu düzeltmek için, dün eniştemin sıktığı termal macundan sonra fanı takarken etkisini yine kaybetmiş olabilirdi ama markasız bir macundu.
Şimdi Corsair H100i v2 almayı, termal macun olarakta Noctua NT-H1 almayı düşünüyorum. Ama sorunu %100 geçireceğinden emin olmak istiyorum çünkü oldukça fazla para. Bana fikir verebilir misiniz lütfen?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Oturmayan fan dereceyi arttırır. Fanın 2 kısmını takmayı unutunca zavallı i3-3210 işlemcim 110 derece olmuştu. İyi bir fan ve termal macun kanımca seni çözüme götürebilir. Daha uygun fiyatlı bir sıvı soğutma almanı tavsiye ederim bu arada.
 
Termal macunun o kadar da bir önemi yok. Aliexpressten 10 tanesi 10 tl ye termal macun aldım. 3 tane de fan taktım kasaya. 80-85 derecelerdeki işlemcimi 55-60 derecelere düşürdüm. Gidipte ufacık termal macunlara büyük paralar harcamayın. Bu arada bu değerleri ısınma sorunu olan 6. Nesil i7 işlemcim ve işlemcinin kendi stok soğutucusu ile yakaladım. Hiç sıvı soğutma falan gerek yok. Kasaya ek 2-3 fan , birde yeni bir stok soğutucu alın 30-40 tl ye. İşinizi çok rahat görür.
 
CPU soğutucu geçen gün termal macun sıktıktan sonra birbirine değmiyormuş. Masaüstünde PC donmaya başladı, hemen HWMonitoru açtım baktım, 100 derece olmuş. Sonra açtım içini hemen baktım, stok fana sıktığım termal macun işlemciye değmemişti bile, temas olmadı dedim, otutturdum, sonra tekrardan düzeldi ama 50 dereceye düştü yine masaüstünde.
Cooler Master Air MA410P aldım, normalde h100i v2 alacaktım ama haf912 combat'a sığmayacağı için MA410P alıp bir tane daha fan taktırdım, high ayarlarda rainbow six siegede 70 görmüyor.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı