i7 4790K Sistem XPlane 10 %100 CPU Kullanımı

SaintM3

Kilopat
Daha fazla  
Selamlar,

Problemim başlıkta belirttiğim gibi. X Plane 10 adlı bir uçuş simulatörü kullanıyorum, Steam'den orjinaldir. Gayet stabil bir şekilde uçuşu sürdürürken işlemcinin kullanım seviyesi bir anda %30'lardan %100'e fırlıyor. Haliyle böyle olunca takılmalar başlıyor ve FPS bir anda 0'a inip 3-4 saniye sonra tekrar normal seviyelere dönüyor. Simülatörü kullanan diğer kişiler böyle bir sorun yaşamıyorlarmış. Bu arada RAM kullanımı simülatör içinde %65, ekran kartı kullanımı da %100 civarlarında. CPU kullanımı %100'lere ulaştığında ekran kartı kullanımı %2 seviyelerine iniyor. Sorun ne olabilir acaba?

Sistemim:
*Intel i7 4790K 4.4 GHZ
*MSI GTX 770 2GB
*Corsair 8 GB Ram 1600 MHZ

Anladığım kadarıyla sisteminiz overclocklu. Ya overclock stabil değil bu durumda prime95 gibi testleri yapmanızı öneririm. Yada sisteminiz stabil ancak iyi bir soğutmanız yok. Bu durumda da iyi bir işlemci soğutucu ve ekstra kasa fanları öneririm.

İşletim sisteminiz nedir? Diğer oyunlada bu sorun var mı?

İşletim sistemimi dün gece Win 7 Pro'ya çevirdim; ancak gene aynı problem var. Diğer oyunlarda böyle bir sıkıntı yaşamıyorum.

Isınma sorunu olabilir.

Simülatör içerisinde 60 derecelere çıkıyor en fazla. Daha yükseldiğini hatırlamıyorum. 30 dakikalık AIDA 64 stres testinde de en fazla 68 dereceyi gördü.

Anladığım kadarıyla sisteminiz overclocklu. Ya overclock stabil değil bu durumda prime95 gibi testleri yapmanızı öneririm. Yada sisteminiz stabil ancak iyi bir soğutmanız yok. Bu durumda da iyi bir işlemci soğutucu ve ekstra kasa fanları öneririm.

Evet sistemim OC'li. Anakartım MSI Gaming 7. OC genie özelliğini kullanmadan elle OC yaptım kolay bir şekilde ve bu vakte kadar da hiçbir sıkıntı yaşamadım, mavi ekran hatası almadım. Soğutmam iyi değil pek, doğrudur; ancak bu sadece bu oyunda işlemcinin bir anda %100'lere ulaşmasını açıklamıyor.

İşletim sisteminiz nedir? İşlemciye overclock uyguladınız mı? Uyguladıysanız voltaj değerleri nelerdir?

İşletim sistemim şu an Win 7 Pro. İşlemcim yukarıda yazdığım gibi OC'li. 4.4 GHZ'de 1.137 voltajda şu zamana kadar mavi ekran almadan, bu oyun dahil bütün oyunları oynadım.

Vay be bu işlemciyi de %100 seviyesine getiren oyunlar varmış. :LOL: İşlemciniz sıcaklık yüzünden frekans düşürüyor olabilir. Bu durumda, özellikle de iyi CPU isteyen oyunlar da %100 olması kaçınılmaz.

O kadar bilgim yok ne yazık ki. Ama işlemciyi bir anda %100'e fırlatması saçma geldi bana. Stres testi yapmıyoruz oyun oynuyoruz sonuçta. :)

Ayrıca kusura bakmayın, konu başlığından dolayı bir günlüğüne yetkilerim kısıtlandığı için cevap yazamadım.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı