i7 4790K Sisteme Yükseltme Önerisi

Bütçe
5000
Bende de 4790k var ve ekran kartı araştırması yapıyorum. RTX 2060 Superde karar kıldım bütçem doğrultusunda. İleride işlemciyi yükseltsem ne kadar fark yaratır diye CPU-GPU test sitelerine baktım i7'nin piyasada olan en yüksek işlemcisini alsam bile bu işlemci ve yeni ekran kartı ile arasında çok büyük fark olmadığını gösteriyor. Onun için gittiği yere kadar bu işlemci ile devam edip, ekran kartı ile işi kurtarmayı planlıyorum.

(sitedeki veriler güvenilir mi bilmiyorum-işlemciyi ne kadar yükseltsem de çok fazla performans farkı göstermiyor. Gerçi youtubeda 9700k-2060 super verilerine baktım bu sitede yazanlardan 10fps fazla çıkarmış. 9700k işlemci 3500 TL civarı. Yani bu kadar para verip 10 fps fazla almak adama koyar)

Son düzenleme:
@nikefootball Sana kesinlikle katılıyorum, şimdiki işlemciler bile RTX karşısında güçsüz kalıyor. Daha üst model karşılaştırmasını atıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bende 10 saatlik çalışma sonucunda işlemciye ve ekran kartına overclock stres testlerimi tamamladım. Şu an itibariyle maşallah oldukça stabil.

Hatta şunu belirteyim, GPU overclock daha fazla yapmama izin vermesine rağmen, CPU i7-4790K - 4.7 gHz aşırtmada bulunuyor lakin GTX 970 ekran kartıma dar bogaz da kalıyor. Sadece işlemci değil tabiki 16 gb 1600 mhz ramlerde az kaldı.

Demek ki RTX 2070S alsam neler olacak.

Bu ara overclock sayesinde anakartı üst seviye olarak almanın yararlarının ve getirisinin çok olduğunu da deneyimlemiş oldum.

İşlemci 4.4 kendi overclock özelliği ile kullanıyorum. Rahatlıkla 4.6 yapabilirim ama yormak istemediğimden dolayı açmadım. AMD 5700 XT için düşünceleriniz nedir? Gayet güzel bir GPU gibi duruyor.

@OtoburPirana RTX 2070S için monitör yükseltmesi neden gerekli? Herhangi bir bilgim olmadığından soruyorum.

Demek istediğim şu eğer monitör değiştirmeyi düşünüyor iseniz alacağınız kartı da ona göre almak lazım. 1080p 144hz ile 2k 144hz monitörlerin birbirinden farklı ekran kartı gücü gereksinimi vardır. 1080p monitör için de 2070s veya 2080ti bile alabilirsiniz isterseniz, ama kart boşta yatar durur.

@asker. Gayet güzel bir öneri teşekkür ederim. Ben 2070 Super içerisinde Gigabyte RTX 2070 Super Windforce OC 3X modelini gözüme kestirdim.

İki kartı karşılaştırdığımda Palit'in daha düşük fiyata RGB ışıklandırmalı, daha yüksek performanslı ve daha sessiz olduğunu, Gigabyte'ın ise tek artı yönünün serin çalışma olduğunu gördüm. Tercih sizin.

@asker. Karşılaştırdığınız hangi bölüm, en basiti:

Gigabyte Core clock 1785 MHz
Palit Core clock 1605 MHz

En önemli etken ekran kartında Core clock zaten. Boost'u bütün ekran kartları veriyor.

@asker. Karşılaştırdığınız hangi bölüm, en basiti:

Gigabyte Core clock 1785 MHz
Palit Core clock 1605 MHz

En önemli etken ekran kartında Core clock zaten. Boost'u bütün ekran kartları veriyor.

Yanlışınız var hocam Core clock bütün RTX2070S'lerde aynıdır. Gigabyte'ın da core clock 1605, 1785Mhz dediğiniz boot clock oluyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı