i7 4790K ve Delid Macerası

Delid işlemi uygulasanız da aşırı bir fark yaratacağını sanmıyorum. Kafadan 15-20 derece düşse bile ortalama yine 80-85 derece civarında çalışacak. Delid işlemine girişmeden önce işlemcinin üzerindeki macunu yenileyin.

Dediğim gibi, sıvı soğutucuya rağmen değerleriniz çok anormal. Ben o değerleri stok soğutucu ile alıyordum.

İşlemcinin üstündeki macunu en geç senede 1 yenilerim. Bu aralar 4 ayda 3 kere değiştirdim ama fark etmiyor yine çok sıcak. Turbo Boost'u kapatınca yük altına en fazla 70 derece oluyor. Ama Turbo Boost açılınca 90 100.
 
Deneyin bakalım. Umarım başarılı olursunuz.

Dostum inanamazsın. Elimdeki termal macundan sürmeme rağmen çok fark etti. Boşta 100 derece olan işlemci şu an boşta 30 derece. Yük altında da en fazla 70 80 arası kalıyor. Bir sonraki delid işleminde sıvı metal macun kullanırsam efsane bir şey olabilir.
 
Sonucu merakla bekliyorum.

Sonuç çıkartmadan önce bir hafta kullanmak istedim. En azından artık Turbo Boost açıkken kulanabiliyorum. Önerdiğin thermal grizzly'leri sipariş ettim. Geldiklerinde metal macunla tekrar edeceğim işlemi. Fotoğrafta göründüğü gibi boşta 30 derecelerde. Yoğun kullanımda da en faz 86 civarı oluyor. Sadece ilk açılışta ve Minecraft Launcher'da play tuşuna basınca 90'ı geçiyor. Minecraft'ın işlemciye bu kadar yük verdiğini öğrenmek garip oldu ...
 

Dosya Ekleri

  • Ekran görüntüsü 2020-12-01 125848.png
    Ekran görüntüsü 2020-12-01 125848.png
    12,1 KB · Görüntüleme: 45
Yükteki değerlerde yine de bir anormallik var gibime geliyor. Sıvı soğutucuya rağmen 85-90 dereceye çıkıyorsa, bir sorun olduğunu düşünüyorum.

Kasa içi havalandırması nasıl? Hangi kasayı kullanıyorsunuz?

Kasa içi havalandırma iyi. Güçlü bir sirkülasyon var kasada. Rampage apolet kasa kullanıyorum. Ekstra fanlar ekledim. Bence sorun kasada değil çünkü kasa dışında da çalıştırdım makineyi. Değerler aynı.
Yükteki değerlerde yine de bir anormallik var gibime geliyor. Sıvı soğutucuya rağmen 85-90 dereceye çıkıyorsa, bir sorun olduğunu düşünüyorum.

Kasa içi havalandırması nasıl? Hangi kasayı kullanıyorsunuz?

Değerler hala çok yüksek ama ilk delid denememi 5 W/mk olan bir macunla yaptığım için bence. Önceki haline göre çok fark etti. Ben hala çok umutluyum. Her denememde ciddi fark gösteriyor. Yarın ya da perşembe günü sıvı metal macun elime ulaşır. Hafta sonu son halini iletirim size.
 
Son düzenleme:
@ECHOSGRIM

Cidden muazzam. Ben bu kadar fark edeceğini düşünmemiştim, çünkü sizin sıvı soğutucu ile aldığınız değerlerin benzerini stok soğutucu ile alıyordum. Intel'in dandik malzeme kullandığına tekrar hep beraber şahit olduk.

Heyecanımı anlatamam size.

İşlemi uygularken ben de sizin kadar heyecanlanmıştım. O yüzden heyecanınızı çok iyi anlıyorum. Başarılı sonuçlanması da beni ayrıyeten mutlu etti. Sizin kadar ben de sevindim.

Peki tam yük altındayken değerler nasıl? Delid işlemini nasıl uyguladınız? Daha doğrusu işlemci kapağını nasıl açtınız?
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı