i7 4790K ve GTX 970 Sistem Yükseltme

Ekran kartı olarak.. Msı gtx970 mi, Asus gtx 970 mi ?

• MSI

Oy: 33 75,0%
  • Asus

Oy: 11 25,0%

• Oy verenlerin toplamı
    44
İ5 4690K al yanına MSI Z97 Gaming 5 şimdilik overclock yapmana bile gerek yok. Bütün oyunları rahatlıkla kaldırabilecek seviyede bir işlemci. Sanal çekirdeği yok. 4 çekirdeklidir. Zaten oyun için sanal çekirdeğinin bir faydası yok. Sanal çekirdek profesyonel işlerde yarıyor. Meselâ render, 3D modelleme gibi uygulamalarda. Eğer işlemcinin overclock performansı iyi çıkarsa güzel bir soğutucuyla 4 ghz üzerine rahatlıkla çıkabilirsin. Ama şu an hız aşırtmaya gerek duymayan bir performansa sahip. Turbo Boost ile 3.9 ghz'e çıkıyor.

Herşey için teşekkürler @AlphaOMG tüm cevap veren arkadaşlarada. Son bir sorum olacak. i-5 4690k'nın cachesi 6mb bu sıkıntı yaratır mı ?. Sadece oyun için alacağım zaten biliyorsunuz. Cache de önemliymiş (ön bellek) bu da kafama takıldı. Ve O.C yapicam fakat voltaj verip değil, anakartin ve 970'in kendi modlarını kullanarak şu silent,gamjng,O.c modlarını en az 600 w psu almam şart galiba +80 bronz olarak alsam yeterli midir goldlar pahalı da ? Teşekkürler bir kez daha.. :)

@Aolzarin, 6 mb cache sıkıntı yaratmaz kardeşim. Aklına çok takıldıysa i5 4690K'nın oyun performanslarına bakabilirsin. Gaming 5 ve İ5 4690K bütün isteklerine rahatlıkla cevap verebilecek donanımda bileşenler. 600 watt PSU'da rahatlıkla yetecektir emin olabilirsin. Gold almana gerek yok bronze yeterlidir.

@Aolzarin, 6 mb cache sıkıntı yaratmaz kardeşim. Aklına çok takıldıysa i5 4690K'nın oyun performanslarına bakabilirsin. Gaming 5 ve İ5 4690K bütün isteklerine rahatlıkla cevap verebilecek donanımda bileşenler. 600 watt PSU'da rahatlıkla yetecektir emin olabilirsin. Gold almana gerek yok bronze yeterlidir.

İşlemci soğutucusu olarak ise Cooler Master Hyper 212 Evo Lga775/1155/1156/1366/2011 & Am2/Am2+Am3/Am3+/Fm1 İşlemçi Soğutucu - Vatan Bilgisayar almayı düşünüyorum :) ?

;):);)
Anakart olarak Gigabyte Z97X Gaming 5 tercih edin. Çift biosa sahip ve MSI'ın 4 gerçek fazına karşıt 8 gerçek faz ile daha stabil ve biraz daha yüksek değerlere işlemcinizi OverClock edebilirsiniz. İ5 4690K uzun yıllar oyunlar için çok üst düzey kalacaktır. ;)
GIGABYTE GA-Z97X-Gaming 5 Z97 LGA1150 DDR3-3200MHz Anakart - Ürün Kategorileri

Faz ne oluyor acaba ? Cidden çift bios önemi pek yoksa ki aslında önemli sistem kurtarmada,anakarti ve ekran karti bir biriyle aynı marka olsun istiyorum. Gigabyte 970 benim için pahalı. O yüzden msi gaming 5 ve msi 970 almaya karar vermiştim ben. Eğer dediğim gibi çift bios çok önemi yoksa ki bios update ile işim olmaz benim, ay sonu alacağım msi'ı ve i5 4690 k yı :) yine de fikirlerinize açığım.

Anakart olarak Gigabyte Z97X Gaming 5 tercih edin. Çift biosa sahip ve MSI'ın 4 gerçek fazına karşıt 8 gerçek faz ile daha stabil ve biraz daha yüksek değerlere işlemcinizi OverClock edebilirsiniz. İ5 4690K uzun yıllar oyunlar için çok üst düzey kalacaktır. ;)
GIGABYTE GA-Z97X-Gaming 5 Z97 LGA1150 DDR3-3200MHz Anakart - Ürün Kategorileri

Hem o anakart benim için cidden pahalı :))

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı