İ7 4790K'lı Çok Amaçlı Sistem Toplama

RAM'i Crucial CL 8 tercih ederseniz daha iyi olur. Güç kaynağı fazla ama bir daha değiştirme ihtiyacı duymazsınız. Ekran kartında GTX 970'in coil whine ve RAM sorunu canınızı sıkıyorsa, ona en yakın kart olan R9 290X tercih edebilirsiniz. Zira güç kaynağınız yeterli.

Intel tabanlı sisteme Amd ekran kartı takılmasında bir sakınca yoktur değil mi ? Yani Intel ve Nvidia daha uyumlu şeklinde yorumlar okumuştum bu doğru mu ?

RAM modulleri 2 li kit halinde ve tekli satılıyor. 2x8 lik kit ile 2 tane tek 8GB Ram modulu almak arasındaki farkı anlayamadım. 2x8 lik kit daha ucuz olması gerekirken daha pahalı 2 adet tekli 8GB RAM modulunden, bu doğal mı ? 2 adet tekli 8GB RAM modulu alındığında bir sıkıntı çıkarır mı ?
Şöyle ki:
GSkill 8 GB 1600MHz Tek Modul 225 lira (indirimle 189 lira)
GSKill 2x8GB 1600 MHz Dual Modul 491 lira

2 adet tek alınca daha ucuz oluyor nasıl bir mantık anlayamadım ben açıkcası.

Windows 8.1 (Yakında 10) u satın mı almaylıyım ? Dreamsparktan ücretsiz alınabildiğini okumuştum; fakat ben bulamadım ilgili sitede böyle bir açıklamayı. Başka öneriniz olabilir mi ?

Intel tabanlı sisteme Amd ekran kartı takılmasında bir sakınca yoktur değil mi ? Yani Intel ve Nvidia daha uyumlu şeklinde yorumlar okumuştum bu doğru mu ?

RAM modulleri 2 li kit halinde ve tekli satılıyor. 2x8 lik kit ile 2 tane tek 8GB Ram modulu almak arasındaki farkı anlayamadım. 2x8 lik kit daha ucuz olması gerekirken daha pahalı 2 adet tekli 8GB RAM modulunden, bu doğal mı ? 2 adet tekli 8GB RAM modulu alındığında bir sıkıntı çıkarır mı ?
Şöyle ki:
GSkill 8 GB 1600MHz Tek Modul 225 lira (indirimle 189 lira)
GSKill 2x8GB 1600 MHz Dual Modul 491 lira

2 adet tek alınca daha ucuz oluyor nasıl bir mantık anlayamadım ben açıkcası.

Windows 8.1 (Yakında 10) u satın mı almaylıyım ? Dreamsparktan ücretsiz alınabildiğini okumuştum; fakat ben bulamadım ilgili sitede böyle bir açıklamayı. Başka öneriniz olabilir mi ?
Ucuz olan aynı model RAM'leri ayrı alıp ta dual chanel olarak kullanabilirsiniz, Intel işlemciye AMD kart takmak sakıncalı değildir. 1080P'de oynuyorsanız, R9 290X sizi pişman etmez. İstiyorsanız 300 serisini de bekleyebilirsiniz. Crucial CL8 RAM'leri şiddetle tavsiye ederim.

2 Tane 8 GB modülleri ayrı ayrı almakla "kit" hâlinde almak arasında fark yoktur. AMD kart ile Intel işlemci sorun çıkartmaz. R9 290X almak yerine R9 390X'i beklemenizi tavsiye ederim. Yine de bu üç ekran kartı arasında oyum GTX 970'e. CW sorunu san zamanlarda görülmüyor. Zaten CW sorunu çıkarsa servise gönderirsiniz. Yani GTX 970'i gönül rahatlığıyla alabilirsiniz

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı